Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i ett Geo Tracker

För att hålla din Geo Tracker i toppskick, är det nödvändigt att utföra periodiskt underhåll kontroller. Kontroll av kylsystem läcker, till exempel, kan hjälpa till att förhindra permanenta skador på motorn. Ett sätt att kolla efter läckor är att undersöka området under där du normalt parkera din Tracker för färska läckage av kylvätska. Denna enkla metod är bara en av flera, kan du använda för att kontrollera kylsystem läcker. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Geo Tracker , ta en ficklampa och använda den för att inspektera kylaren för läckor. Leta efter tecken på nytt kylmedel, korrosion och missfärgning någonstans på kylaren. Var säker att kontrollera undersidan och nedre delen av kylaren för läckor, eftersom det kunde ha lidit skada från stenar och väg skräp.
2

Inspektera slangar som förbinder värmeelementet till motorn och motorn till radiator för tecken på läckage. Värmaren kärnan är bakom motorn och nära vindrutan. Kontrollera dessa slangar för utbuktning, sprickbildning och delning. Även om eventuella skadade slangar visar inga tecken på läckor, det är fortfarande en bra idé att byta ut dem, eftersom de så småningom kommer att börja läcka.
3

Kontrollera vattenpumpen och packningen för kylning läckor. Vattenpumpen på en Geo Tracker är bakom motorfläkten och packningen säkert fäster vattenpumpen på motorblocket. Undersök dessa delar för färsk kylvätska, missfärgning eller korrosion. Om det finns tecken på läckage, kommer du troligen behöver byta snarare än reparera vattenpump eller packningen.
4

Ta bort kylarlocket och lägga nytt kylmedel till inom en tum av överfulla. Var säker på att kontrollera den yttre temperaturen på radiatorn innan du tar av locket. Öppna aldrig en varm eller varmt element, eftersom det inre trycket kan orsaka ett utbrott, vilket kommer att spy het kylvätska och bränna någon i närheten.
5

Starta motorn av Geo Tracker, som värmaren för hög och låt den gå i ca 15 minuter, ta det för en enhet, om du föredrar. Stäng av motorn och kontrollera vattenpumpen, packningen, kylare och slangar för läckor en gång. Om du fortfarande inte kan hitta källan till läckan, då är det mest troligt ett internt kylsystem problem och du måste konsultera ett kylsystem specialist för att identifiera och åtgärda problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69183.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.