Instruktioner för laddning av kylvätska på en 1998 Dodge Stratus

Det fanns en tid när uppladdning av systemet luftkonditionering i en bil krävs uppmärksamhet av en professionell, och var ganska kosta oöverkomliga. Nyare bilar har dock kylsystem som lätt kan upprätthållas med väldigt liten mekanisk kunskap och ingen tidigare erfarenhet. De 1998 Dodge Stratus använder R134a kylmedel. De verktyg som behövs för att testa och ladda denna kylsystemet kan köpas från nästan alla Biltema. Saker du behöver
R134a
Lågtrycksslang tryckmätare Kundservice slang
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
kontrollera trycket
1 < p> Haka tryckmätaren till den gängade änden av tjänsten slangen.
2

Fäst snabblänken slutet av tjänsten slangen till lågtryck tjänsten montering. Det låga trycket tjänsten montering är på lågtryckssidan av luftkonditioneringssystemet. Det är på den större AC linjen, nära framsidan av motorn, och har en 13 mm snabb länk montering.
3

Vänd AC enheten på max AC, och starta fläkten hög. Ett system som läser under 25 pounds av trycket behöver kylmedel tillsätts.
4

Stäng av bilen.
Lägga Kylvätska
5

vända bilen på, och slå på AC-systemet på max AC med fläkten påslagen hela vägen ner. Låt den gå på tomgång i fem minuter.
6

Bifoga en 12-ounce burk R134a kylmedel till den gängade änden av tjänsten slangen.
7

Fäst snabblänken slutet av tjänsten slangen till lågtryck tjänsten montering.
8

Vrid AC fläkten på hög.
9

Vrid ventilen på tjänsten montering är självgängande och kommer att öppna burken. Öppna ventilen helt för att börja fylla AC-systemet.
10

Vänd burken upp och ned, och skaka den ständigt under överföringen. Detta kommer att säkerställa att allt kylmedel dras in i AC-systemet.
11

Vrid ventilen till läget av och ångra snabblänken på tjänsten porten då kan av kylvätska är tom. En tom kan inte längre känna sig kall vid beröring och kommer att vara lättare än en burk som fortfarande innehåller kylmedel.
12

Kontrollera trycket i systemet. Trycket bör vara mellan 30 och 45 pounds. Om systemet fortfarande har mindre än 30 pounds av trycket, upprepa processen med en andra burk kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69704.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.