Hur berätta om en Insugspackning Läckage frostskyddsmedel

Om du misstänker att din bil antingen brinner eller läcker kylarvätska, måste du avgöra var problemet är, eller du riskerar katastrofala fel i systemet som håller bilen körs vid rätt temperatur . I många fall saknas kylarvätska är ett symptom på ett större problem som kan kosta tusentals dollar i motorreparationer om problemet inte diagnostiseras. Ofta ligger problemet med insugningsröret genom vilken frostskyddsmedel cirkulerar för att kyla ner luftflödet. På grund av moderna processer för gjutning inloppsrör, de är benägna att spricka och läcka över tiden. Men det finns flera sätt att avgöra om din grenröret är den skyldige innan du byter den. Instruktioner
1

Inspektera höljet av insugningsröret för sprickor. Vatteninträngning eller ånga kommer att vara synlig när bilen går på tomgång vid normala temperaturer. Det är inte ovanligt att gjutet stål, aluminium eller gjutna plast grenrör att spricka efter några år av värme och kyla.
2

Inspektera motorblocket för frostskyddsmedel läcker från tätningen mellan motorblocket och insugningsröret. Om det finns en läcka, kommer du att se grönt, rosa eller gult frostskyddsmedel (beroende på fordon) sipprar ut ur packningen och kör ner blocket.
3

Inspektera termostathuset som bultarna på insugningsröret för sprickor och läckage packning. Du kan hitta termostathuset genom att leta efter slangen som går från kylaren till motorn. Den bit som slangen ansluter till är termostathuset.
4

Inspektera marken direkt under bilens motor för puddling. Om insugningsröret läcker överdrivet, kommer du att se en pöl direkt under motorn. Om frostskyddsmedel läcker från kylaren kommer pöl vara under framsidan av bilen under kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69473.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.