Hur man byter en Clutch Trailblazer Fan

Fläkten kopplingen är ansvarig för att driva radiator vätska genom vattenpumpen, som håller motorn sval. Specialty verktyg behövs för att ta bort fläkten clutch från vattenpumpen. En dåligt fungerande fläkt koppling kan orsaka att motorn överhettas på grund av dåligt cirkulerande kylarvätska. Även denna installation är en utmanande process, följa instruktionerna som kommer från en reparationshandbok som t.ex. Haynes manual kan göra processen mycket enklare. Saker du behöver
Ratchet
uttag
kryssmejsel
Bucket
Spetstång
Fläktkopplingens skiftnyckel
Visa fler instruktioner

1

Ta intaget baffeln genom att ta bort skruvarna som fäster den till kylaren stöd. På 2002 modell Trailblazers du kommer också att behöva ta bort 4 push stift som håller baffeln till stöd.
2

Koppla överföringsledningar från fästet genom att ta bort slangklämmorna. Beroende på vilket år av fordonet, kan vissa klämmorna tas bort för hand och andra kommer att behöva tas bort med en Phillips-skruvmejsel.
3

Lossa kopplingen elektriska anslutningar med handen . Denna anslutning ligger bredvid kylaren fläktkåpa.
4

Drain minst 1 liter vätska från kylaren. Detta kommer att förhindra spill i de kommande stegen. Använd nål-tång för att lossa kontakten fjäril drain på botten av kylaren och låt vätskan rinna i en hink. Med vätskan dräneras, dra åt avtappningspluggen med tång.
5

bort den övre kylarslangen och torka upp överflödig vätska som kan ha spillts. Använd Phillips-skruvmejsel och ta bort slangklämmorna från vardera änden av slangen.
6

Avlägsna fläktkopplingen från vattenpumpen huset med hjälp av en skiftnyckel fläktkoppling. Detta är en specialitet verktyg som kan hyras eller köpas från någon bil butik.
7

Avlägsna fläktkopplingen från vattenpumpen bostäder. Med vissa modeller kan du behöva ta bort höljet kylfläkten. Om du måste ta bort kåpan, Unbolt höljet från kylaren med hjälp av en hylsa på de fyra bultarna. De bör vara 1/2-inch bultar, en bult är placerad i varje hörn av höljet Ta bort fläkten från fläkten kopplingen genom att ta bort de fyra bultarna på baksidan av fläkten
8

.. Bultarna är 3/8-tums bultar.
9

Montera fläkten till den nya fläkten kopplingen och dra åt skruvarna med Ratchet och en 5/8 uttag. Observera att 5/8 mutter också kan vara en 11/16 mutter.
10

Installera fläktkoppling till vattnet pumphuset och dra åt kopplingen med fläktkoppling skiftnyckel. Sätt tillbaka fläktkåpa och dra åt de fyra skruvarna som håller den på plats. Sätt tillbaka den övre kylarslangen och drag åt slangklämmorna med Phillips-skruvmejsel.
11

Sätt tillbaka transmissionsledningar svalare och sätt tillbaka den elektriska anslutningen till fläkten kopplingen. Fyll på kylarvätska och dra åt kylarlocket.
12

Kontrollera alla anslutningar och se till att alla bitar har installerats. Kontrollera att fläkten kopplingen dras åt till specifikationerna i manualen, och att alla slangklämmor är åtdragna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69374.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.