Hur man fixar en Radiator Crack

En bilens kylare är en del av kylsystemet. Fluid i förhållande till värmeelementets fungerar som kylmedel, absorbera värme för att hålla motorblocket från överhettning under drift. Sprickor i en bils kylare kan orsaka att kylvätska läcker, vilket resulterar i en motor temperaturökning som så småningom kan orsaka din bil att bryta ner. Dessutom kan små sprickor expandera med tiden och blir stor nog att radiatorn behöver bytas. Tätning små sprickor innan de blir en stor bil problem är det enklaste fix och billigaste lösningen. Saker du behöver
Svetsning flytande
Ficklampa
Vatten
kartong
spackel
Visa fler instruktioner
1

stänger av bilen om den har varit igång. Låt motorn svalna innan innan reparation. Prop huven öppen.
2

Placera kylaren på din motor. Om du har svårt att hitta det, samråda med schematiska av motorblocket i din instruktionsbok.
3

Shine ficklampan på kylaren för att söka efter synliga sprickor. Om du inte ser några sprickor, öppna kylarlocket och häll i en liter vatten. Böja sig ner bredvid bilen och se om något vatten läcker ut från under bilen. Platsen där vattnet landar på asfalten nedanför indikerar en mindre region där du kan söka efter läckan. Shine ficklampan på kylaren igen, söker vatten läcker ut.
4

Vänta tills vattnet har fullt läckt ut ur din radiator reservoar innan du börjar att täta läckan. Påskynda processen genom att köra din bil i några minuter för att förånga vattnet i reservoaren.
5

Pressa flytande bindemedlet på en bit kartong och blanda det med ett hörn av spackel. Många kemiska bindning vätskor kommer att ha två separata kemikalier som måste blandas före sina vidhäftande egenskaper verkan.
6

Skrapa bindemedlet över sprickan i kylaren, som täcker hålet helt. Låt det torka i flera timmar, eller enligt anvisningar på limmet paketet.
7

Häll annan liter vatten i din radiator, och fortsätta att söka efter läckor. Applicera lim på eventuella sprickor du hittar för att förhindra kylvätska från att sippra ut ur din reservoar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69831.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.