Motorkylvätska System Process

En överhettad motor kan förstöra både din dag och din motor. De flesta motorer är vätskekyld, vilket betyder ett fluidum cirkuleras genom motorblocket, värms upp, och pumpas bort för att avleda värmen till atmosfären. Vissa äldre bilar är luftkylda, använder aluminium vingar med en fläkt som blåser frisk luft förbi för att pumpa bort värme. Vätskekylda motorer måste pumpa en vätska som inte fryser, utan också kommer inte koka vid löpande temperaturer. Saker du behöver
Antifreeze
Kylvätskebehållare
Kylvätska lock
gummislang
Vattenpump
termostat
Kylare
Visa fler instruktioner

1

Anslut slangen till input och output flänsar på motorblocket. Nästan varje motorblocket är byggd med dessa terminaler för kylning. Montera kylvätskebehållaren under huven
2

. Placera den på toppen så att du lätt kan komma åt locket för att fylla behållaren och vrid den så att du kan ansluta slangen.
3

Anslut termostaten till motorblocket på kylvätska exit. Detta kommer att skicka en temperatur läsning på instrumentpanelen mätare.
4

Anslut vattenpumpen till reservoaren. Detta kommer att sända kylvätska från reservoaren in i motorblocket.
5

Anslut kylaren till utgången slutet av motorblocket. Den uppvärmda vätskan kommer att pumpas in i kylaren, som sedan kommer att avleda värmen genom ledande metall fenor.
6

Anslut overflow tanken till trycklocket av reservoaren. Trycket locket innehåller en ventil som öppnas när trycket når ett visst tryck, vanligen mellan 13 och 15 psi, och överskott av vätska kommer att dirigeras till överströmningstank. Trycket kommer att öka när vätskans temperatur stiger, och när temperaturen återgår till det normala kommer att dras tillbaka genom den fjäderbelastade ventilen in i reservoaren.
7

Fyll behållaren till markeringen med frostskyddsmedel. Vissa formler samtal för frysskydd som skall spädas med vatten, och de flesta auto butiker säljer färdigblandad frostskyddsmedel. Dra åt trycklocket när behållaren är full.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69792.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.