Hur du tar vattenpumpen utanför en '96 Silverado

Vattenpumpen på en 1996 Chevrolet Silverado cirkulerar vätska mellan kylaren och motorn, bidrar till att säkerställa att kylsystemet gör sitt jobb. När vattenpumpen misslyckas, kan kylmedelsflodet inte ordentligt, och motorn kan överhettas och skadas. Byte av vattenpumpen innebär demontering några delar från framsidan av motorn. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
dräneringskärlet
3/8-tums breaker bar
Open-end
skiftnyckel set
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Unbolt fläktkåpa från toppen av kärnans stöd med en 3/8-tums Ratchet och uttag, lyft sedan av motorn. Skruva loss fläkten från framsidan av motorn med hjälp av en skiftnyckel.
2

Bifoga en kontakt till 3/8-tums breaker bar, fäst sedan breaker bar till spännaren på framsidan av motorn. Vrid spännaren bort från remmen så att remmen slackar. Dra av remmen från framsidan av motorn och ställ den åt sidan.
3

Placera tråget under vattenpumpen. Ta bort slangklämman på kylarslangen är ansluten till vattenpumpen med platt skruvmejsel. Dra kylarslangen från vattenpumpen och rikta den mot avloppet formen så att kylvätskan rinna ut.
4

skruva isär vattenpumpen från framsidan av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Lyft av motorn med båda händerna och placera den på en arbetsyta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69539.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.