Hur man tar bort kylaren på en Jeep Cherokee Sport 2000

Den 2000 Jeep Cherokee Sport kylsystem består främst av en termostat, en vattenpump och en radiator. Vattenpumpen cirkulerar radiatorns kylvätska genom motorn. Termostaten hindrar kylvätskan från cirkulerar genom motorn tills motorn når sin normala temperatur. Radiatorns enda syfte är att kyla kylmediet innan det återgår till motorn. En defekt radiator kommer att resultera i överhettning, även om de andra komponenterna är i fungerande skick. Radiatorn kan antingen servas eller bytas ut, men i båda fallen måste det först tas bort från Cherokee. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
snabbkoppling verktyg
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel .
2

Vrid locket kylaren trycket på förarsidan av kylaren.
3

Tappa ur kylvätskan ur kylaren genom att vrida petcock kontakten på basen av kylaren i en moturs med en skiftnyckel.
4

Ta bort skruvarna som håller fast kraftbehållare steering fluid vid sidan av kylaren med en skiftnyckel och sedan ställa behållaren åt sidan inom motorrummet.
5

Ta bort de fyra muttrarna fläkten som håller fast fläkten till vattenpumpen med en skiftnyckel och lyft sedan monteringen av av motorn.
6 < p> Ta bort skruvarna som håller fast gallret på framsidan av kylaren med en skiftnyckel lyft sedan grillen off av Jeep.
7

Ta bort skruvarna som håller fast fläktkåpa till kylaren med en skiftnyckel lyft sedan fläktkåpa av radiatorn.
8

Ta bort skruvarna som håller fast den övre tvärbalken till toppen av radiatorn med en skiftnyckel lyft sedan tvärbalk bort av radiator.
9

Lossa spänningen på kylarens övre och nedre slangklämmor med en skruvmejsel, och dra båda slangarna av radiatorn.
10

Ta bort kraftledningar från basen i motorns sidan av kylaren med en snabbkoppling verktyget om Cherokee är utrustad med en automatisk växellåda. radiatorn ur motorrummet
11

Lift.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69568.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.