Hur man byter en radiator i en Corvette

En radiator enda syfte är att överföra värme från motorns frostskyddsmedel och, om de är utrustade med en automatisk växellåda, från transmissionsolja. Radiatorn åstadkommer detta genom att leda fluiden genom ett antal koppar-eller plast-kanaler, som ibland kallas fenor. Eftersom tillräckligt med tid, kommer dessa fenor blir igensatt av skräp och radiatorn kommer inte längre att vara i stånd att avlägsna värmen. Även om radiatorer används i Corvetter har gått igenom ett antal smärre interna konstruktionsändringar, som ersätter radiatorn förblir densamma. Saker du behöver
Droppkar
Wrench
Standard skruvmejsel
Flare-skiftnyckel
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Place en stor droppskål under kylaren.
2

Ta bort kylarlocket. Vrid petcock avtappningspluggen i botten av radiatorn i moturs riktning med en skiftnyckel, och låta kylarvätska rinna in droppskålen. Addera 3

Lossa slangklämmorna som håller de övre och undre kylarslangar till kylaren, med hjälp av en vanlig skruvmejsel, dra båda slangarna från kylaren.
4

Trace ledningsnätet från centrum av fläkten till en plast kopplingsstycke. Anslutningen lappar har en flik på vardera sidan av anslutningen. Tryck på de två flikarna mot stosen samtidigt dra fläktkablarna bort från anslutningen. Ta bort skruvarna som håller fast fläkten från motorn sida av kylaren, med hjälp av en skiftnyckel, lyft sedan monteringen av motorrummet.
5

Koppla de två överförings svalare linjer från botten av överföringen om Corvette är utrustad med en automatisk växellåda. Dessa svalare linjer väg överföringen vätskan till kylaren, där den kyls, och sedan tillbaka till transmissionen. Varje rad har en integrerad mutter vid spetsen av linjen. Twist varje integrerad mutter i moturs riktning med en flare-skiftnyckel tills löst. Använd inte en traditionell nyckel, eftersom det sannolikt skulle skada ledningarna.
6

Demontera kylarens fästskruvar med en skiftnyckel, lyft sedan radiatorn ur motorrummet. Antalet fästbultar varierar, beroende på år av Corvette, men bultarna är placerade runt omkretsen av radiatorn.
7

Installera gamla petcock i botten av den nya kylaren med en skiftnyckel om en petcock inte var försedd med ersättande kylaren.
8

Lägre ersättning kylaren på plats, sedan installera kylarens fästskruvar med en skiftnyckel.
9

Anslut de två överföring svalare linjer till botten av transmissionen, med en flare-skiftnyckel, om du Corvette har en automatisk växellåda.
10

Bolt fläkten till motorns sida av kylaren med en skiftnyckel. Anslut aggregatet kabelnät till största ledningsnätet genom att trycka på de två anslutningarna tillsammans tills båda flikarna klickar på plats.
11

Skjut den övre och undre kylarslangar på kylaren, dra sedan åt klämmorna på slutet av varje slang med en vanlig skruvmejsel.
12

Häll frostskyddsmedel i kylaren genom kylarlocket öppningen tills kylaren är full, dra åt kylarlocket. Observera att vissa frostskyddsmedel tillverkarna behöver deras produkt att först blandas med vatten, så alltid konsultera produktens etikett innan du fyller kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69373.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.