Hur du ändrar Radiator i en Jeep Cherokee

Radiatorer är hjärtat i varje fordonets kylsystem. Byta radiator i ditt Cherokee är nödvändig om det börjar läcka, har kraftigt skadat kylflänsar eller blir igensatt med korrosion eller annat skräp. Saker du behöver
SAE och metriska skiftnycklar
SAE och metrisk hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Stor, ren hink eller dräneringskärlet
Tänger
Visa fler instruktioner

1

bort batteriets minuspol från batteriet och ställ det åt sidan så att det inte kan komma i kontakt med batteriet. Använd en nyckel eller hylsa för att lossa bulten på terminalen.
2

Placera en ren hink eller dropplåt under passagerarsidan av kylaren, strax nedanför avloppet petcock. Skjut en 24-tums långt avsnitt av 1/4-tums slang på petcock och köra röret till hinken.
3

Ta bort kylarlocket och öppna petcock att tömma kylaren . Var noga med att fånga kylvätska och släng bort den eller lämna den för återvinning vid en Biltema.
4

Ta bort de övre och undre kylarslangar genom att ta bort klämmorna med en skruvmejsel eller slangklämma tång om din Jeep har fortfarande klämmorna fabriken slang på det. Ta bort dem helt eller bara ta dem bort kylaren och böja dem ur vägen.
5

Koppla den elektriska fläkten kontakten från fläkten och ta bort de två fästskruvarna på toppen av fläkten. Lyft fläkten rakt upp och ta bort den från Jeep.
6

Ta bort de två fästbultarna för fläktkåpa på den mekaniska fläkten och lyft höljet så att flikarna på undersidan av höljet glida ut av slitsarna i kylaren. Skjut kåpan bakåt och över den mekaniska fläkten.
7

Ta kylning linjer som går från transmissionen till tanken på kylaren. Skruva bort linjer med en skiftnyckel och flytta dem åt sidan så att de inte är i vägen när du drar kylaren ur jeepen.
8

Unbolt bultar längs toppen av radiatorn stöd och ta bort stödet. Det finns sex bultar som löper längs toppen, ta bort dem med hjälp av en hylsa eller skiftnyckel
9

Ta bort de två fästen som fäster kondensorn luftkonditioneringen till kylaren.. Det finns två bultar placerade på höger och vänster sida av kylaren som håller konsolen på plats.
10

Lyft värmeelementet ur jeepen, var försiktig så du inte skadar A /C kondensor om du har en i din Jeep. Skjut in den nya kylaren i jeep, sätter justeringsmarkeringarna dymlingar på botten av radiatorn i hålen i kylaren tvärbalk.
11

Fäst A /C kondensor fästen till kylaren och dra med en skiftnyckel. Sätt tillbaka monteringsfästet på toppen av kylaren och sätt i sex bultar. Dra dem med en skiftnyckel eller uttag, men kom ihåg att de träs in klipp som installerats från fabriken - Dra inte åt dem eller att de kommer att bryta
12

in de två transmissionsledningar kyla in. fästanordningar på kylaren och dra åt dem med en skiftnyckel. (På senare modeller kan linjerna ha en koppla som kräver ett verktyg från Jeep för att ta bort och återansluta.) För mekanisk fläkt
13

Skjut fläktkåpa tillbaka till kylaren och släpp monteringsflikarna på botten av höljet i spåren på kylaren. Montera de två övre fästskruvarna och dra åt med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft.
14

Skjut den elektriska fläkten tillbaka den i läge på kylaren. Passa in monteringsflikarna på undersidan av höljet i hålen i kylaren. Sätt i de två fästbultarna och dra åt dem med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Anslut den elektriska kontakten till fläkten.
15

tillbaka de övre och undre kylarslangar på kylaren och dra åt slangklämmorna med en skruvmejsel. Om du använder fabriksinställningarna klämmor, använda en tång för att pressa tungorna samman och skjut klämman på plats. Släpp trycket på tungorna för att dra åt klämmorna.
16

tillbaka negativa batterikabeln på batteriet. Fyll kylaren med kylarvätska och provkörning av motorn. Du kan behöva lägga till mer kylvätska när termostaten öppnar, så håll koll på den tills hela systemet är fullt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69378.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.