Hur du ändrar en vattenpump på en 1992 Chevy Cavalier

Chevy Cavalier vattenpumpen cirkulerar kylvätskan genom motorn för att hjälpa den att hålla sig sval. Om vattenpumpen sönder kommer motorn börjar överhettas. Om du tillåter motorn att kontinuerligt få varm eller för att hålla varmt för länge, blir skadan värre och kommer att bli dyrare att reparera. Byta vattenpump tar bara ungefär en och en halv timme, och allt du behöver är några grundläggande verktyg. Var noga med att starta detta projekt när motorn är kall. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel för att lossa muttern. Tappa ur kylvätskan i dräneringstråget genom att öppna avtappningsventil på botten av kylaren med en skiftnyckel. Avlägsna serpentin bälte med en skiftnyckel för att vrida spännaren moturs. Notera den korrekta dirigeringen av remmen om diagrammet saknas från undersidan av huven.
2

Koppla spänningsregulatorn från växelströmsgeneratorn. Ta generatorns elektriska ledningar med en skiftnyckel för att ta bort muttrarna. Ta generatorn montering bultar med en hylsa och spärrskaft. Ta generatorn konsolen med en hylsa och spärrskaft. Ta bort remskivan vattenpumpen genom att ta bort skruvarna med en skiftnyckel. Ta vattenpumpen montering bultar med en hylsa och spärrskaft. Dra vattenpumpen bort från motorn. Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från monteringsytan med skrapan. Addera 3

Placera en ny packning och vattenpumpen på monteringsytan och dra åt bultarna med socket och ratchet. Fäst remskiva vattenpump och dra åt bultarna med nyckel. Montera generatorn fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Installera generatorn i Cavalier och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Anslut de elektriska ledningarna och koppla in spänningsregulatorn.
4

Dra Serpentine belt enligt diagrammet på motorhuven av motorrummet. Dra åt spänningen på remmen genom att vrida spännaren medurs med en skiftnyckel. Anslut den negativa kabeln och dra åt muttern med en skiftnyckel. Fyll på kylaren och behållaren med kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69839.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.