Felsökning den Kylsystem i en Honda Prelude

En motor kylsystem är en av bilens viktigaste egenskaper, eftersom det håller bilen från överhettning. Om din prelude motor kylsystem upplever problem, då finns det några saker du kan göra för att felsöka systemet. Saker du behöver
Wrench
Flytande packning
Äkta Honda frostskyddsmedel kylvätska
Kylare tryckprovare
Visa fler instruktioner
Fyll på kylvätska
1

Stäng av motorn och vänta tills den svalnat, ta sedan bort locket motorskyddsplåten och din kylarlocket. Tappa ur kylvätskan efter lossa avtappningspluggen.
2

Töm blocket och värmaren genom att ta bort avloppet bulten, vilket är nära den bakre sidan av cylinderblocket. Sätt lite flytande packning på gängorna och sedan sätta bulten igen och dra åt den.
3

Fyll oljebehållaren med vatten, halvvägs till "max"-markeringen. Lägg frostskyddsmedel till tanken, tills den träffar "max"-markeringen.
4

Använd en separat behållare för att skapa en 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel. Lägg till denna blandning av kylaren tills blandningen når botten av rorkulten halsen.
Undersök Termostat och vattenpump
5

Inspektera ditt kylsystem termostat genom att suspendera det i en behållare med vatten, så att den inte vidrör botten.
6

Placera en termometer i behållaren med vatten.
7

Kontrollera temperaturen vid termostaten öppnas (temperaturen bör läsa 169-176 grader F) och när det är helt öppnat (temperaturen bör läsa 194 grader F).
8

bort bältet timing balansaxel och kamrem att titta på din vattenpump .
9

Undersök vattenpump remskiva för att vara säker på att den rullar fritt. Leta efter läckage kring sälarna.
Kontrollera kylarens
10

Ta bort kylarlocket om du inte redan har gjort det.
11

Blöt lockets tätning med kylvätska. Placera locket på kylarens testare. Applicera ett tryck av 95 till 125 kpa (0.9b till 1,25 kg /cm, 14 till 18 psi). Sätt tillbaka locket om trycket sjunker.
12

Fyll kylaren med kylmedel till toppen av filtret halsen. Bifoga ett tryck testare till kylaren och applicera ett tryck på tryck av 95-125 kPa (0,95 och 1,25 kg /CMR, 14 till 18 psi.)
13

Leta efter problem, såsom läckor och ett tryckfall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69234.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.