Hur man reparerar en radiator genom lödning

En radiator är avgörande för bilens motor att hålla det igång kall. Het kylvätska från motorn leds genom kylaren, som har passager omgivna av kylflänsar som tappar temperaturen på kylvätskan innan den skickas tillbaka genom motorn. En läcka i din radiator kan äventyra hela kylsystemet, sätta din motor i riskzonen för stort misslyckande. Men innan du byter en dyr radiator, överväga att reparera små läckor med lödning tekniker. Saker du behöver
Chalk
dräneringskärlet
Wrench in
Stålborste
Sandpapper
Mild tvål
Lödkolv
Rulle lod
Radiator paint ( tillval) katalog Funnel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Märk radiatorn där läckage är placerad med en bit krita. Låt motorn svalna i flera timmar om det har körts till driftstemperatur nyligen. Placera ett uppsamlingskärl under kylaren avloppet petcock. Öppna petcock med en skiftnyckel och låt kylmedelsflödet i dräneringstråget. Stäng petcock. Avlägsna tråget från under fordonet.
2

Rengör kylaren vid det skadade området med en stålborste eller sandpapper till plåten. Använd inte elverktyg när kylaren är tillverkad av tunn metall och kan skadas ytterligare. Rengör reparationen med vatten och mild tvål. Skölj området med rent vatten och låt det torka ordentligt. Addera 3

Koppla in din lödkolv och låt den värmas upp. Koppla omkring 6 inches av lödtråd från en spole och håll den nära det område som skall repareras. Tryck järnet till lodet tills börjar smälta och omfattar reparation området. Överlappa reparationen med lod minst ½ tum att läckan kommer att vara helt täckt och förseglas. Använd järnet för att jämna ut och skjut lodet i reparationen området för att säkerställa god vidhäftning.
4

Låt det reparerade området svalna ordentligt. Jämna ut den lödda området med sandpapper. Måla kylaren (om så önskas) med en sprayfärg konstruerad för radiatorer, som vanlig färg kan täppa till kylflänsarna och eventuellt orsaka din bil att överhettas.
5

Öppna kylarlocket och sätt en tratt. Häll kylvätska från dräneringstråget tillbaka in i kylaren. Sätt på locket och starta motorn. Kontrollera efter läckage kring det reparerade området. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69647.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.