Vad är en Radiator Tank?

En fordonets kylsystem är en av dess viktigaste eftersom, för att kunna arbeta effektivt måste det fungera vid rätt temperatur. Motorer producerar en stor mängd värme under dess processer, och att värmen gör att motorns delar riskerar att skadas. Radiatorn tanken är en del av kylsystemet och dess främsta syfte är att hålla den överfyllda kylvätska som har absorberat värme från motorn. Kylsystem

Kylsystemet i en motor förhindrar skador på motorns delar genom att avleda värme motorn producerar genom kylvätska. Den kylvätska absorberar värme när den cirkulerar genom motorn och det går till kylaren, där det överför denna värme till den kalla luften. Addera Kylvätska

Kylvätska är en blandning av vatten och frostskyddsmedel, en kemisk lösning vanligtvis består av etylenglykol och olika korrosionsskydd kemikalier. När kylmediet värmes, expanderar det. Radiatorn tank, även känd som ett expansionskärl, ger extra lagringsutrymme för det uppvärmda kylmediet.
Radiator Tank

Radiator tankar, eller tankar expansion, är vanligen tillverkade av plast och är anslutna till kylaren genom ett överströmningsrör.
Kylare Tank Funktion

Förutom att hålla överfyllda kylmedel, tjänar kylaren tanken också funktionen att avlägsna luftbubblor från kylmediet. Detta tillåter kylmediet att absorbera värme från motorn snabbare. Vidare, när ett fordon har ett expansionskärl, eftersom inte alla fordon gör, gör det kylaren att vara full hela tiden, förutsatt att expansionskärlet har en reserv tillförsel av kylmedel i det.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69793.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.