Om Motordelar

En intercooler är en enhet inom en kompressor som sänder komprimerad luft in i motorn för att hjälpa förbränningen. Tryckluft genererar en stor mängd värme, vilket kan vara farligt för motorn, så laddluftkylare använder metoder värmeväxlare för att kyla ner luften vid något tillfälle i processen. Laddluftkylare kan använda luft, vätska eller båda för att kyla ner komprimera luft, men metoder och strukturer varierar kraftigt från en tillverkare till en annan. Definition

En intercooler är ett värmeväxlarsystem som sänker temperaturen av luft eller vätskor, och är mycket lik den termer efterkylaren och laddluftkylare. Även mellankylare kan kyla en mängd olika gaser, är de som oftast används för att sänka temperaturen av tryckluft. Komprimera luft genererar en stor mängd värme som måste avledas när tryckluft används i motorer. Den intercooler interagerar med luft och drar ut sin värme.
Process

En motor använder supercharges och turboladdare, anordningar som komprimerar luft och skicka in den i motorns förbränningsrum . Denna komprimerade luft hjälper fordonet drivas mer kraftfullt, men värmen inblandade i komprimering och kanalisera luften är ett problem - luften kan bli så varmt som 300 grader, vilket sänker effektiviteten hos motorn och gör olyckor som läckage och överhettning fler vanliga. En intercooler är en enhet någonstans längs den process som kyler ner luften, antingen före eller efter det komprimeras, för att hjälpa motorn arbetar med högsta prestanda.
Air to Air

luft-till-luft intercooler-system, är luften som används passera genom intercooler rören. Värmen i luften överförs till dessa rör, som sedan kanalisera värmen till fenor fästa vid rören. Dessa flänsar är utsatta för utomhusluft (eller i akvatiska fall, till vatten), som är kallare än den överförda värmen och så absorberar värmen från laddluftkylare. Svalnat kan mellankylaren absorberar då mer värme från luften som passerar genom den, och cykeln fortsätter. Det finns ett brett utbud av luft-till-luft-system, i olika positioner och med olika strukturer, beroende på motorn.
Air Liquid

Luft- till-flytande laddluftkylare använder vatten för att kyla luften. Vatten är ett effektivt värmeväxling material, effektivare än luft-till-luft-system, så att det kan användas för att göra mindre laddluftkylare belägna i mindre utrymmen. Vattnet absorberar värmen som skapas av den komprimerade luften och skickar den till mellankylaren, som absorberar värme från vattnet och kanaler som den tillbaka utanför motorn i en cykel liknande den luft-till-luft versionen. Eftersom detta system innehåller vatten, är det mer mottagliga för läckor och brister. Vissa mellankylare använder två vätskor för att växla värme ännu snabbare.
Använder

Laddluftkylare används i en mängd olika motorer utan finns oftast i fordon, från bilar och traktorer till flygplan, och de flesta andra motorer som använder en kompressor. Intercooler är en brittisk term som tillämpas i de flesta fall till en bil eller lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69305.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.