Hur man byter termostat i en 1994 VW Jetta

När termostaten i 1994 Volkswagen Jetta misslyckas, kommer du att känna tur att det inte i det öppna läget. Detta förhindrar att din Jetta överhettas och orsakar tusentals dollar i motorskador, men det kommer inte göra mycket för att hålla dig varm i kallt väder. Du behöver inte låta bilen stå en vecka tills en mekaniker kan få till det, plocka upp en ersättare termostat och slutföra jobbet själv. Saker du behöver
termostat
Termostatpackning
Box skiftnyckel
Skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera Jetta termostat huset vid den övre delen av kylaren och koppla loss slangen kylarens inloppssida från huset. Detta görs genom att lossa bandet klämman som håller slangen till höljet med en skruvmejsel. När slangen lossas, dra bort huset.
2

Ta bort de två skruvarna som håller termostathuset på insugningsröret. Vissa kylarvätska kommer sannolikt spilla ut ur huset. Detta är vanligt. Undvik att bränna dig, bör detta arbete vara avslutat när Jetta motor och kylvätska har haft gott om tid att svalna.
3

Ta bort den gamla packningen termostathuset. Det borde dra bort i ett stycke, men det är inte ovanligt för Volkswagen att täta packningen med PVC packning maker. Om detta är fallet med din Jetta, måste du skrapa gamla PVC packningen borta. Vidta försiktighet att inte få någon PVC i huset, vilket kan leda till att nya termostaten inte fungerar.
4

bort termostaten från höljet genom att dra upp den. Det finns inga bultar för att hålla den på plats. Den sitter på en infälld läpp bearbetas till insidan av insugningsröret.
5

in den nya termostaten, vilket gör att den är orienterad med rätt sida uppåt. Placera den nya packningen termostathuset på plats och skruva fast den övre delen av huset tillbaka på insugningsröret med skruvarna du tog bort tidigare.
6

Skjut slangen kylaren inlopp tillbaka på termostathuset och dra åt bandklämman säkert.
7

Starta din Jetta motor och övervaka tilloppsslangen och packning område för läckor. Om slangen läcker, dra åt bandet klämma hårdare. Om packningen ett läckage, ta av höljet och tillämpa en ny packning och en liten mängd PVC sealer. Sedan övervaka läckage igen Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69455.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.