Hur Spola Radiator i en 2003 GMC Yukon

för 2003 GMC Yukon är en stor SUV avsedd för dragande många människor runtom i staden. Dess ganska stor motor måste vara ordentligt kyld om man vill säkerställa sin långa livslängd. En förbisedd underhåll förfarande är en radiator flush. Syftet med en radiator flush är att bryta den skalning som fastnat på insidan av kylaren skalet. Skalning förhindrar kylaren från att kyla fluiden som flyter genom motorn. När detta händer, motorn blir överhettad, och kostsamma skador uppstår. Om du tar bort skalning via en motor flush, kommer detta inte att ske. Saker du behöver
Ramper
Stoppklossar
Tänger
Five-liters hink
Visa fler instruktioner
1

Drive Yukon på en uppsättning av front-end ramper och säkra parkeringsbromsen för att hålla den från att backa av av ramperna medan du arbetar på det. Blockera bakdäcken med stoppklossar för ökad säkerhet.
2

Placera en fem-liters hink under petcock av kylaren och öppna petcock med en tång. Töm ut vätskan in i skopan. Töm hinken av vätska in i en större behållare för destruktion.
3

Demontera nedre kylarslangen från kylaren genom att klämma tungor på radiatorn klämma ihop sedan dra slangen från kylaren. De tungor finns två flikar som sticker ut från vardera sidan av klämman. När pressas samman, lossar klämman trycket på kylarslangen så att den kan flyttas.
4

Placera fem-liters hink under exponerade hål i botten av radiatorn.

5

in en trädgårdsslang i påfyllningslocket på kylaren ligger på toppen av kylaren. Aktivera vattnet och spraya insidan av radiatorn med slangen. Fortsätt tills vattnet som rinner ut från botten av kylaren är ren.
6

Kläm ihop tången på kylaren klämman och skjut kylaren tillbaka slangen på kylaren. Släpp klingoma att fästa slangen till kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69530.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.