Hur man byter en vattenpump på '91 4Runner

Vid något tillfälle, bilens vattenpump kan fungera felaktigt, vilket kan orsaka en mängd olika symptom med liten eller ingen varning. Därför är det klokt att byta vattenpumpen på din bil innan det faktiskt raster, vilket kommer att spara pengar i det långa run.Replacing vattenpumpen på en '91 Toyota 4Runner är en måttligt svår procedur. På grund av bilens stora motorrummet och bakhjulsdriven konstruktion, riva ner och montering är mycket lättare än den andra, kommer mindre vehicles.This jobbet tar vanligtvis en eftermiddag för att slutföra. För att göra förfarandet går så snabbt som möjligt, se till att du har alla nödvändiga delar och förnödenheter innan någon del demonteras från bilen. Dessutom, eftersom denna procedur erbjudanden med motorns kylsystem, måste du se till att bilen har svalnat innan du arbetar på det. Med lite omsorg och massor av muskler och armbåge fett, kommer din nya vattenpump installeras på nolltid. Saker du behöver Review, komplett spärrfunktion set
Skruvmejsel
Gear avdragare
Packning Remover Review Packning tätningsmedel
Ny vattenpump församling
Ny vattenpump montering packning
Fresh motor kylvätska
Visa fler instruktioner Review bort kylaren
1

Tappa ur kylvätskan ur kylaren. Skruva bort pluggen i botten av kylaren och låt den rinna av. För att påskynda processen, skruva av kylarlocket för att låta luft strömma genom medan det rinner.
2

Ta bort alla slangar som ansluter till kylaren. Kom ihåg vilken slang fästes till toppen och botten av kylaren,. Måste du sätta fast dem igen efter att du har bytt ut vattenpumpen
3

Skruva kylaren svepning från kylaren. Höljet passar inte över fläkten när du tar bort kylaren. När kåpan är fritt från kylaren, placera den över vattnet pumpenheten så att radiatorn kan tas bort. Radiatorn
4

Skruva ur motorrummet. När alla skruvarna lossas från radiatorn, lyft radiatorn ut ur motorutrymmet. Var noga med att inte repa eller buckla kylaren när du tar bort den.
Ta vattenpumpen
5

Ta servostyrningen och luft bälten konditionering från vattenpumpen remskiva. Det finns en sträckare för varje rem som håller dem tätt. Lossa remspännaren ger dig tillräckligt med utrymme att glida bort remmen från remskivan.
6

Ta bort fläkten och vätska kopplingsanordning från vattenpumpen remskiva.
7

Ta monteringen vattenpumpen. Det finns sex bultar och tre muttrar som behöver tas bort. Var noga med att hålla dessa bultar och muttrar för återmonteringen.
8

Ta bort packningen vattenpumpen från motorblocket. Beroende på hur gamla packningen är, kan det här ta en stund. Din lokala fordonsindustrin butik säljer packningen remover som kommer att göra jobbet enklare. Addera Installera nytt Vattenpump
9

Sätt den nya packningen på plats över bultarna efter motorblocket är ren. Om packningen inte kom med packning tätningsmedel, kan du hitta några på din lokala bil butik. Packningen tätningsmedel är viktigt eftersom det skapar en lufttät tätning mellan vattenpumpen och motorn. En felaktig tätning så småningom kommer att orsaka en kylvätska läcka eller en vattenpump fel.
10

Installera nya vattenpumpen med 6 skruvar och 3 muttrar som du tog bort tidigare. Se till att allt är ordentligt åtdragna.
11

Montera remskivan vattenpumpen och byta remmarna.
12

Installera fluidumkopplaren och fläkt.
13

Montera kylaren och kylaren svepning.
14

Återanslut alla kylvätskeslangarna. Det är viktigt att dra åt slangklämmorna ordentligt. En liten läcka på grund av en lös klämma får inte märkas i flera timmar efter att ha lagt en ny kylvätska.
15

Lägg till ny kylvätska till kylaren och lufta kylvätskeslangar lämpligt. Bilens manual ska innehålla mängden kylvätska i kylaren och motorn behöver för att fungera korrekt.
16

Starta bilen. Lyssna efter några konstiga ljud och se upp för läckor. Om allt ser bra ut, ta bilen ut på en tur och se temperaturmätaren når en normal arbetstemperatur. Allt låg eller hög skulle betyda ett problem. Dessutom, om du inte har värme efter denna procedur, kan du behöva avlufta kylvätskeslangarna lite mer eller lägga till mer vätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69282.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.