Hur man lossa de elektriska ledningarna till en kylarfläkt

Radiator reparationer innebär ibland att ta bort kylaren. I sådana fall är det ofta lättare att haka av elektriska ledningar till fläkten och låt den anslutna till kylaren. De två kan separeras efter kommer ut från under huven Om kylfläkten måste avlägsnas för reparation. Ledningarna till fläkten är förbunden med en klämma-säkrad plugg. Ta bort pluggen för att frigöra de elektriska anslutningarna. Saker du behöver
Skiftnyckel
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen och ge tillräcklig kylning tid så du kan säkert röra metalldelar enligt huven. Detta kan ta mer än en timme om fordonet har körts under en längre period.
2

Koppla bort den negativa batteripolen genom att lossa terminalen bulten på den svarta klämman på terminalen märkt med ett minus underteckna. Dra kabeln från terminalen så att den inte av misstag kontakta den.
3

Lokalisera den elektriska kontakten ledningar kontakten på kylfläkten. Pluggen är typiskt monterad på den nedre änden passagerarsidan, men kan vara anslutna vid centrum av fläktnavet.
4

Kontrollera kopplingskontakten för en klämma som sträcker sig från den manliga änden av pluggen till honänden, som är fäst på fläktkåpa. Inte alla anslutningskontakter har sådana klipp. Lyft klämman innan du drar de manliga och kvinnliga kontaktdonskåpa isär, om din kontakt är så utrustad. Använd bladet av en skruvmejsel för att lyfta klippet om du inte kan dra upp den med ett finger. Pluggen bär alla elektriska anslutningar till fläkten. När den är ansluten, är fläkten makt frånkopplad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69436.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.