Hur man byter en Volvo S40 Termostat

Termostaten är en del av den värme system i ett fordon. Ingen kylvätska går till kall motor när det börjar fungera. Termostaten huvudfunktion är att blockera kylvätska till motorn. Detta gör att värmen stiger snabbt och för att föra motorn snabbare sin arbetstemperatur. Termostaten gör så för att minska utsläppen, gunk insättning och motorslitage. Termostaten öppnar för att släppa kylvätska i motorn när motorn når ca 200 grader Fahrenheit (95 grader Celsius), den allmänna arbetstemperatur. Byt ut din Volvo S40 är trasig eller sliten termostat så snart som möjligt för att undvika problem med motorn och förorenar miljön. Saker du behöver
Arbetshandskar
Skyddsglasögon
platt skruvmejsel
12mm hylsa och spärrskaft
bomullstyg
RTV packning tätningsmedel
Visa fler instruktioner

1

Använd skyddsglasögon och handskar. Leta efter den övre kylarslangen och följ den till S40: s motorblocket. Slangen är ansluten till en metall anordning som kallas "vatteninloppet." Lossa bandet klämman med en platt skruvmejsel som är fästa slangen till vattenintaget.
2

Hitta och ta bort de två skruvarna som håller vattnet till motorblocket med hjälp av en 12mm hylsa och ratchet. Lägg tryck på sidorna av vattenintaget genom att klämma den mellan tummen och pekfingret. Dra in vattenintaget från motorblocket. Ta bort packningen vattenkranen, försiktigt så att inte bryta inloppet s bottentätningen.
3

Torka med en bomullstrasa inloppet basen och det område där den möter motorn för att ta bort rost och skräp som kan vara närvarande.
4

Lyft gamla termostaten rakt upp och ut ur motorblocket från vattenintaget. Med våren änden vänd mot motorn, sätt den nya termostaten i den exakta platsen där du tog den gamla ut.
5

Sätt en sträng RTV packning tätningsmedel runt basen av vattenintaget och tillåta 15 minuter för den att torka. Byt packningen vattenkranen.
6

tillbaka vattenintaget över termostaten och säkra det på plats genom att ersätta de två bultarna.
7

Återanslut kylarslangen till vattenintag genom att dra åt bandet klämman. Kontrollera att kylarslangen är säkrad.
8

Starta S40 motor. Placera överföring i "Park" och ställ in bromsen akut handen. Tryck på gaspedalen tills motorn varvtal når 2500 rpm. Steg på gaspedalen ytterligare två gånger, varje gång tills varvtalet når 2500 rpm.
9

Låt motorn gå på tomgång i fem minuter. Med ett korrekt installerat termostat, borde höra den operativa kylfläkten på mindre än en minut. Temperaturmätaren på S40: s kombiinstrumentet vara nära eller vid "normal" nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69929.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.