Hur man byter kylare i en 1995 Nissan Quest

Radiatorn i 1995 Nissan Quest minivan är gjord av en härdad plast yttre kropp och aluminium interiör kärna. Radiatorn har en lika blandning av vatten och frostskyddsmedel (kylmedel) som strömmar genom honey-comb-formade kamrar, vilket i sin tur kyls av intagsluftflöde under fordonets drift. Den kylvätska inträder då motorblocket och sänker motortemperaturen. Det är viktigt att radiatorn är servas och underhålls regelbundet för att förhindra överdriven korrosion och rostbildning inom enheten. Saker du behöver
fordonsramper
Stoppklossar
Tom skopa
3/8-tums hylsa och spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kör minibuss på fordonet ramper, och dra åt handbromsen för extra säkerhet. Håll i de bakre hjulen med stoppklossar eller tegel för att förhindra den från att rulla under reparationen.
2

Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln för att hindra från att chockad. Avlägsna kylaren påfyllningslocket för att avlasta trycket inifrån slangarna och radiator.
3

Placera ren hink direkt under kylaren avtappningspluggen för att fånga kylvätska. Bottenpluggen ligger på nedre vänstra sidan av kylaren, när du står motorn. Skruva bort avtappningspluggen bulten med en hylsnyckel och dränera allt kylmedel (frostskydd) från kylaren.
4

Skruva flera bultar som fäster höljet till kylaren. Höljet är en plast halv-kupol säkerhet sköld som täcker den övre delen av kylfläkten.
5

Koppla övre värmeelementet slangar går till termostathuset lock. Ta bara kylaren sidan av slangen, som hålls på plats av en slangklämma. Koppla sedan loss den nedre slangen till vattenpumpen intaget, som också hålls på plats av en slangklämma.
6

glida under bilen och ta bort de nedre radiator bultarna på vardera sidan av radiatorn med en tre-åttondelar-tums hylsa och spärrskaft. Dessa skruvar är placerade nära den nedre kanten och fäst kylaren på ramen. Ta sedan bort de övre fästskruvarna, och försiktigt dra ut kylaren.
7

Installera den nya kylaren på plats och sätt de övre fästskruvarna för hand för att hålla den på plats. Sätt i och dra åt de två nedre bultarna med spärrnyckel, och dra sedan åt de övre fästskruvarna.
8

Återanslut de nedre och övre kylarslangar och säkra dem på plats med hjälp av slangklämmorna. Montera säkerhets sköld, och fäst den på plats med sina bultar.
9

Häll den avrunna kylvätskan tillbaka in i kylaren, eller fylla på med en 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel. Anslut batteriet och starta motorn. Låt den gå på tomgång under några minuter för att spola ut eventuell luft i kylsystemet.
10

Ta bort stoppklossar, och säkert driva van bort av fordonsramper. Noggrant inspektera den nya kylaren och slanganslutningar är täta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69837.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.