Hur du ändrar värmeelementet i en 1990 Chevy S-10 utan luftkonditionering

Byta värmeelementet i en 1990 Chevy S-10 kan vara en utmaning om värmeelementet är redan läcker i bilen. Skador på värmeelementet sker vanligtvis från en blockerad eller igensatt kylmedelsflöde slang. Glömmer att få ditt kylsystemet spolas och fyllas på under hela året kan skada värmeelementet också. Som med varje försök till bilverkstäder, bör du alltid försiktighet och aldrig glömma att bära ögonskydd. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
svart eltejp
Drain Tänger pan
Pappershandduk
Phillips skruvmejsel
1 badlakan
värmeelementet
Visa fler instruktioner
bilens batteri
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med din inställda hylsnyckel. För att bäst identifiera rätt kabel, leta efter ett minustecken på toppen av batteriet bredvid kontakten stolpen.
2

Wrap metallkontakten i slutet av kabeln helt med svart eltejp . Addera 3

Dra kabeln försiktigt ner samtidigt se till att det inte kommer i kontakt med några andra metallytor under huven.
kylarvätska

4

Placera tråget under fronten på bilen. Det bör vara direkt under avtappningspluggen på kylaren.
5

Lossa avtappningspluggen och ta kylarlocket off.
6

Töm hela radiatorn dess flytande kylvätska. Lämna din tråget på plats tills du är klar med värmeelementet reparation. Addera bort värmeelementet
7

Koppla de två slangar anslutna till värmeelementet samtidigt försiktigt med en tång. Du kan enkelt komma åt slangarna från under huven på bilen. De är på passagerarsidan och kan ses utskjutande ut ur fordonets brandvägg. Detta är den bakre väggen i motorrummet som skiljer insidan från utsidan av bilen.
8

Plug upp slangarna och de två hålen i värmeelementet med pappershandduk för att förhindra att överblivna kylvätska spill .
9

Öppna frontluckan på passagerarsidan och ser ut precis nedanför strecket för en rektangulär fallet. Denna är täcka som skyddar värmeelementet från att sparkas eller skadas. Ta bort de fem skruvarna från locket med din Philips skruvmejsel. Ta försiktigt bort lock och placera den ur din arbetsplats. Håll skruvarna med lock så att de inte går vilse under reparationen.
10

Ta bort de två skruvarna i botten av värmeelementet, en på vänster och höger botten av kärnan . Sakta böjer båda metallband som håller värmeelementet på plats utåt, eller mot dig, för att skapa extra utrymme för att ta bort värmeelementet.
11

Lägg handduken ner på golvet under värmeelementet att fånga några droppar eller spill. Ta bort värmeelementet försiktigt från sin position. Addera Installera värmeelementet
12

täppa till två kylkanaler på nya värmeelementet att hindra skräp från att komma i värmeelementet under installationen.
13

Placera försiktigt den nya värmeelementet tillbaka i samma läge den gamla kärnan var under instrumentbrädan. Böj de två banden metall håller tillbaka på plats och fäst dem med de två skruvarna. Sätt tillbaka värmeöverdraget kärnan fallet och dess skruvar.
14

Unclog båda rören värmeelementet inifrån motorn området. En i taget, även rensa vardera av de två slangar och anslut dem till värmeelementet.
15

Stäng avtappningspluggen i botten av kylaren och fylla på kylaren med kylvätska.

16

Ta bort tejpen från den negativa batterikabeln och anslut den till bilens batteri. Starta bilen och låt den gå i 15 minuter medan förnyad kontroll installationen för eventuella läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69508.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.