Instruktioner för en fläktkoppling Removal & Installation

motorfläkten är utformad för att hjälpa till att hålla motorn sval på din bil. En fläkt koppling har en fluidkoppling för att rotera fläkten med en lägre hastighet än motorn, och endast när en viss temperatur har uppnåtts i motorrummet. Detta låter fortfarande fläkten att göra sitt jobb mer effektivt och tyst. En felaktig fläktkoppling kan bytas ut på ungefär en timme. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Wrench in
ersätter fläktkoppling
Fan verktyg mutter borttagning (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Låt motorn svalna om fordonet har kört den senaste timmen. Öppna huven och leta reda på plasten fläktkåpa. Ta bort fästbultarna från höljet med en hylsa och spärrskaft och lägg dem åt sidan. Låt kåpan låg lös och i stället för nu, eftersom det kommer att dras ut samtidigt med fläkten.
2

Lossa muttern som fäster fläkten till vattenpumpen remskiva med en stor skiftnyckel i moturs riktning. Håll fläkten med en hand under avlägsnande av muttern med den andra handen. Placera muttern åt sidan.
3

Höj fläkten och fläktkåpa från motorrummet tillsammans. Placera kåpan åt sidan och placera fläkten nedåt på en arbetsbänk.
4

bort fläkten kopplingen (som är en cirkulär, fenor metallhus) fästbultar från baksidan av fläkten med en hylsa och spärrskaft. Dra fläktkoppling rakt upp från fläktblad. Bifoga en ersättare koppling till bladet med de ursprungliga fästbultarna.
5

Skjut fläkten och kåpan ihop till framsidan av motorrummet. Dra åt fläkten fästmuttern till vattenpumpen remskiva med en stor skiftnyckel i medurs riktning. Sätt tillbaka och dra kåpan fästbultarna och dra åt med en hylsa och spärrskaft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69737.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.