Hur byter jag en termostat i ett '99 Chrysler 300M?

Automotive termostater finns vanligen i ett av två olika lägen. Den vanligaste platsen är insidan av insugningsröret atop motorn. Detta är det enklaste platsen att komma åt, eftersom tömning av kylarvätska är inte ett krav för att ändra termostaten. Den andra platsen är på den nedre halvan av motorblocket. Även om denna plats anses vara något svårare eftersom kylarvätska skall tömmas, behöver den inte avlägsnas motortillbehör på 1999 Chrysler 300M. Saker du behöver
Ramper
Four-gallon dräneringskärlet
Skruvmejsel
Skiftnyckel
Termostatsats
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Drive Chrysler 300M på en uppsättning av ramper för att höja fronten på fordonet från marken. Lyft det högt nog så att du kan arbeta under det bekvämt.
2

Placera ett uppsamlingskärl som rymmer fyra liter vätska under den nedre kylarslangen. Använd en skruvmejsel för att lossa bandet klämman som håller fast slangen till kylaren, och sedan dra slangen från kylaren. Töm all vätska in i tråget. Detta undviker att lossa petcock avloppet på botten av radiatorn. På grund av sin ålder, kan det vara spröda.
3

Ta den andra änden av slangen från vattenintaget röret på samma sätt som du tog bort den från kylaren. Den mjölkuppsuget håller termostaten i motorn.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast insugningsröret till motorn med en skiftnyckel. Med bultarna avlägsnats, intaget röret, packning och termostat tappa ur motorn. Fånga dem i handen för att förhindra skador på mjölkuppsuget.
5

Ta bort O-ring, packning och termostat från insugningsröret. Byt ut dessa äldre objekt med nya.
6

Håll intaget röret mot motorn och skruva den på plats.
7

Inspektera gamla kylarslangen för eventuella sprickor, röta eller bubblor. Om något finns, använd en ny slang. Skjut på slangen på vattenintag röret och fäst den med klämman. Placera den andra änden av slangen tillbaka på kylaren och fäst den med klämman.
8

Öppna kylarens påfyllningslock och dränera kylarvätska tillbaka in i kylaren. Om du använder ny vätska, använd en 50/50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten. Stäng locket en gång fyllts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69681.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.