Hur man byter en Neon termostat

Dodge Neon är en ganska enkel och grundläggande bil. Reparera Neon är ganska enkel, också, även för amatör hem mekaniker. Även många motorkomponenter är svåra att nå på grund av den lilla mängden utrymme i motorrummet, är termostaten ända fram, på passagerarsidan i motorrummet. Byta det tar ungefär en och en halv timme, om du följer proceduren och har rätt verktyg. Även om Neon fick en redesign under 2000, dessa steg är tillämpliga på alla modeller som tillverkades mellan 1994 och 2005 (det senaste året) med 2.0L motor. Saker du behöver
Tänger
dropplåt eller lämplig behållare
Penetrerande lösningsmedel (Liquid Wrench eller PB Busters) katalog Hylsnyckel (10 mm) med förlängning
Byte termostat
Byte o -ring
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Låt Neon motor svalna i cirka 30 minuter, och sedan haka loss den negativa (svarta) batterikabeln.
Sida 2

Placera ett uppsamlingskärl eller behållare under passagerarsidan av kylaren. Undersök undersidan för att hitta kylarens avtappningsplugg. Avlägsna avtappningspluggen för att låta rinna kylvätska i pannan. Denna process kommer att ta 20 till 30 minuter.
3

Haka av slangen kylvätskebehållaren från termostathuset (passagerarsidan av motorrummet). Låt slangen rinna in i pannan för att inte spilla någon överbliven kylvätska på marken.
4

Använd tång för att ta bort slangklämman från övre kylarslangen (där den ansluter till termostaten). Dra slangen bort från huset. Låt slangen rinna i pannan.
5

Spray de två termostathuset fästskruvarna med ett lösningsmedel, såsom Liquid Wrench eller PB Busters. Låt lösningsmedlet sitta i ca 15 minuter innan du tar bort skruvarna.
6

Ta bort de två skruvarna. Du behöver en socket förlängning för att nå botten bulten. När bultarna tas bort, dra kapslingen av.
7

Dra ut termostaten, och sedan dra bort termostaten o-ringen. Den O-ringen kan skadas och svårt att ta bort. Skrapa försiktigt bort det med en platt skruvmejsel.
8

Torka av monteringsytan med en torr handduk,. Se till att underlaget är rent innan du installerar den nya termostaten och O-ringen.
9

in den nya O-ringen, och sedan fästa den nya termostaten. Var uppmärksam på placeringen av termostaten. Den lilla ventilen ska vara vänd uppåt. Fäst termostathuset och dra åt bultarna till 9,2 fot-lbs. av vridmoment.
10

Återkoppla kylarslangen och dra åt klämman. Fäst slangen kylvätskebehållaren. Byt kylarens avtappningsplugg och fyll på kylsystemet.
11

Anslut den negativa batterikabeln och starta motorn. Inspektera slangar och titta under bilen efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69354.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.