Hur backflush kylsystem

En backspolning är ett vanligt sätt att rensa ut en bils kylsystem. Denna process sker ofta för att helt ta bort all kylvätska eller frostskyddsmedel som fortfarande kan finnas kvar efter att kylaren är tömd. Saker du behöver
backflush kit
Brukskniv
Plastbehållare
trädgårdsslang
Kallvatten
Anti-freeze eller kylvätska
Visa fler instruktioner

1

backflush kylsystem genom att köpa en backflush kit till ett lokala Biltema. En backflush kit innehåller plast T-rör, ett återflöde förebyggande koppling och en plast splash tube.
2

Låt motorn svalna helt innan du öppnar kylarlocket eller kopplar loss några slangar.

Billiga 3

Kapa slangen värmarens inlopp med en mattkniv. Detta är den slang som löper längs brandväggen från kylaren till framsidan av motorn. Det är i allmänhet på förarsidan av motorrummet.
4

Montera T-röret från backflush kit som passar slangen värmarens inlopp. Använd slangklämmorna som ansluter tilloppsslangen till motorn för att dra åt T-röret ordentligt.
5

Ta bort kylarlocket och installera splash röret från backspolning satsen. Det bör snäppa rätt på plats och bilda en tätning.
6

Montera kopplingen återflödet förebyggande från backflush satsen till slutet av en trädgårdsslang. Anslut den andra änden av slangen till en kran. Anslut sedan kopplingen återflödet förebyggande till T-röret du just installerat på änden av värmaren tilloppsslangen.
7

Töm kylaren genom att öppna kylaren kontakten i botten av beredaren spolarna i kylsystem. Använd en plastbehållare för att samla fluiden.
8

Återanslut slangen värmarens inlopp till motorn med hjälp av den återstående öppningen av T-röret.
9

Starta motorn av bilen och aktivera aggregatet hög.
10

Slå på kranen för trädgårdsslang. Inom några sekunder bör du börja se kylarvätska utgjuta av plasten. Du kanske vill använda en annan plastbehållare för att fånga upp vätskan tills rent vatten kommer ut.
11

Stäng av motorn.
12

Stäng av vattenkranen och koppla bort trädgårdsslangen från kopplingen.
13

Ta bort plasten splash röret från toppen av radiatorn.
14

Låt vattnet tömmas ur kylsystemet. Stäng kylaren kontakten i botten av värmeelementet.
15

Täta T-rör med lock medföljer satsen och fyll kylaren med kylvätska eller frostskyddsmedel.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69133.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.