Symtom på en blåst topplockspackning i en liten motor

En bils topplockspackning är en av de mest kritiska delarna av fordonets motor-system. Den fungerar som en tätning mellan topplocket av en motor och motorblocket, och förhindrar att luft, kylarvätska och motorolja rinner där de inte borde. Huvudet packningen måste kunna motstå dessa material som hetast. När det blåser, det finns några mycket specifika symptom att titta efter. Överhettning

Den första och mest uppenbara tecken på att du har en blåst topplockspackning är kronisk motor överhettning, som orsakas av kylvätska läcker ut genom blåst topplockspackning. Om din motor konsekvent överhettad, då är det troligt att du antingen har en blåst topplockspackning eller en läcka någonstans i kylsystemet.
Kylvätska oljeblandad

Ett annat vanligt symptom på en blåst topplockspackning är förekomsten av kylvätska blandas med motorns olja. Återigen, är detta orsakas av packningen att inte hålla dessa vätskor ordentligt åtskilda. Vatten kan också bli blandad med oljan. Om detta är fallet, kommer den att visas som en mjölkvit beläggning på oljelocket och oljestickan.
Vit Exhaust
p Om din bils avgaser lämnar ett spår av vit rök med en söt doft, är detta ett tecken på att topplockspackningen har blåst, orsakad av kylvätska brinner i bilens motor. Den topplockspackning annars skulle förhindra kylmedel strömmar in delar av motorn där det inte är tänkt att vara.
Hydrolocking
p Om din bil hydrolocks, kommer motorn inte vända, vilket indikerar en blåst topplockspackning. Hydrolocking orsakas av kylvätska som kommer in i motorns cylinder. Om du drar alla pluggar från cylindern och täcka dem med en trasa, bör du se kylvätska rinner ut ur cylindern.
Värme Vent Lukt
p Om du märker en konstig lukt som härrör från bilens värmefläktar, är detta ett tecken på att din topplockspackning har gått. Vanligtvis kommer det att vara en blandning av bränt gummi och en söt, tjockflytande lukt, vilket är frostskyddsmedel.
Låg kylvätska nivå
p Om du måste lägga kylvätska mer än vanligt och det finns inga tecken på en läcka i kylsystemet, kan detta också tyda på en blåst topplockspackning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69546.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.