Hur man byter Radiator på en 2002 BMW 530I

Radiatorn är en viktig del av BMW 530I kylsystem. Kylmediet strömmar genom en serie rör i förhållande till värmeelementets hölje och kyla vätskan ner så att den kan bidra till att förhindra att motorn överhettas. Motorns kylvätska sicksackar genom rören och använda utomhusluften, tillsammans med luft från fläkten för att kyla den varma vätskan. Det är inte svårt att byta en radiator, och du kan avsluta projektet i din uppfart eller garage i cirka 45 minuter. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
Skruvmejsel Sida 2 Transmission linje pluggar
Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är svalna innan du startar projektet. Ta motorn under-locket med en skruvmejsel. Lossa luftningsskruven ovanpå radiatorn med hjälp av skruvmejseln. Öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan in i tråget. Placera behållaren utom räckhåll för barn och husdjur tills du har möjlighet att ta den till en godkänd återvinningsstation.
2

Lossa övre kylarslangen med en skruvmejsel för att lossa slangklämman. Det kommer att bli lite kylmedel strömmar från slangen så du kommer att vilja fånga det med tråget. Koppla temperaturomkopplaren genom att ta bort den från kylaren. Ta bort den nedre kylarslangen genom att lossa slangklämman med skruvmejseln. Fånga vätskan med tråget.
3

Demontera skruvarna som fäster fläktkåpan till kylaren. Ta bort transmissionsledningar kylning med hjälp av en skiftnyckel om din BMW har en automatisk växellåda. Anslut de transmissionsledningar kylning med pluggarna kraftledningen. Lossa kylaren låsklämmor genom att föra in en skruvmejsel i springan och släppa klippet. Dra kylaren från motorrummet.
4

Installera den nya kylaren och fäst den genom att låsa klippen på plats. Anslut transmissionsledningar kylning och dra åt dem med en skiftnyckel om din BMW har automatisk växellåda. Montera fläktkåpan och fäst den genom att dra åt skruvarna med en skruvmejsel. Anslut den nedre kylarslangen och dra åt ordentligt med skruvmejseln. Anslut den övre kylarslangen och dra åt ordentligt med skruvmejseln.
5

Anslut temperaturbrytaren till kylaren. Öppna avluftningsventilen på kylaren. Fyll kylaren och behållaren med nytt kylmedel. Häll kylmediet i kylaren tills vätskan börjar komma ut ur avluftningsventilen. Montera motorn under kåpan och dra åt skruvarna med skruvmejseln. Starta BMW och kontrollera den nya kylaren efter läckor runt slangarna och transmissionsledningar kylning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69983.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.