Hur man byter en slang Jeep Radiator

kylarslangar utsätts för extrema temperaturer i din motorrummet. Med tiden kan de försämras och utveckla läckor. Läckande kylarslangar kommer att kräva ersättning. Byta kylarslangar i jeep fordon kommer att vara i stort sett desamma för alla modeller, inklusive Wrangler och Grand Cherokee. Medan processen att byta ut slangen är ganska enkel, måste man vidta vissa försiktighetsåtgärder när du arbetar med system kylvätska. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckel
Skruvmejsel
Drain Pan
ersätter Kylarslang
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Jeep i en lämplig arbetsplats, utan distraktion. Eftersom du kommer att behöva tappa ur kylvätskan, är det bäst att utföra jobbet på en plan yta. Betong eller asfalt föredrages. Se till att motorn är kall. Om nyligen driven, låt motorn svalna i 30 minuter.
2

Identifiera specifika kylarslangen som behöver bytas ut och köpa en ersättare, om du inte redan har gjort det.

Billiga 3

Koppla bort den negativa batterikabeln. Placera drain pan under kylaren. Ta kylarens avtappningsplugg för att tömma systemet. Vissa modeller är utrustade med en pensel vakt under under den främre delen av motorrummet. Om sådan finns, ta bort det här innan du komma åt avtappningspluggen.
4

Låt kylvätskan tömmas i pannan. Processen tar vanligtvis 20 till 30 minuter. Täck motorns kylvätska och hålla kylvätskan på en säker plats. Motorns kylvätska är extremt giftigt och dess söta doften lockar djur.
5

Ta bort klämman (s) montera specifika kylarslangen till kylaren och motorkomponenter. De flesta klämmor har en avskruvbara klämma för att hålla dem hårt. Ta bort skruven och lossa kylarslangen. Ta bort slangen från kylaren och bära den i en "U" läge för att förhindra kylvätska spill. Tappa all överbliven kylvätska i dräneringstråget.
6

Fäst nya kylarslangen och fäst den med de befintliga klämmorna. Sätt tillbaka pluggen kylvätska drain och byt motorns kylvätska. Anslut den negativa batterikabeln och starta motorn för att leta efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69322.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.