Hur du ändrar Radiator i en Volkswagen Passat

Radiatorn på din Volkswagen Passat är utformad med en plast radiator stödsystem för att göra reparationer eller utbyte av enheten mycket lättare att slutföra. Det möjliggör också mer flexibel design i placeringen av motordelar. Byta radiator i din Volkswagen Passat är en ganska enkel process, men på grund av den snäva arbetsplats kommer det att ta ett par timmar att slutföra arbetet. Saker du behöver
Skruvmejsel
Metric Hylsnyckelsats
Metric öppen nyckel
dräneringskärlet
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa batteriets minuskabel från batteriet på din Volkswagen Passat med en öppen nyckel. Flytta kabeln borta från alla metalldelar av fordonet.
2

Ta bort plastkåpan som täcker kylaren med en skruvmejsel och metriska hylsnyckel och ställa kåpan åt sidan.

3

Ta locken bort av kylvätska överflödesbehållare och radiator tank. Placera ett uppsamlingskärl under radiatorn avtappningspluggen på botten av radiatorn. Öppna avtappningspluggen med en metrisk öppen nyckel tills kylaren är helt tom.
4

Leta överföringsledningar kylvätska avkastning på botten av radiatorn, intill avtappningspluggen. Lossa ledningarna med en metrisk öppen fast nyckel för att tappa ur kylvätskan ur ledningarna. Hitta den nedre slangen kylarens utlopp och lossa slangklämman med en skruvmejsel. Låt kylvätskan från den nedre slangen rinna in i tråget.
5

Lossa övre kylarslangen från kylaren med en skruvmejsel. Koppla sedan bort den elektriska kontakten på fläkten bladaggregatet från eluttaget som går till batteriet.
6

Använd en hylsnyckel för att ta bort huset fläktblad från kylarram och ta enheten ur motorrummet.
7

Haka av plast kylarram genom att skjuta en skruvmejsel under hålen på ovansidan av ramen och lyfta upp för att ångra klippen. Med allt lossnat från radiatorn, lyft den ur ramen och ta bort den från motorrummet.
8

Skjut den nya kylaren i kylarram och trycka clipsen på ovansidan av ramen tillbaka på plats.
9

Återkoppla bostäder fläktblad till kylarram och koppla sedan in den elektriska kontakten tillbaka in kontakten i uttaget.
10

Fäst övre och undre kylarslangar med skruvklämmor och sedan bifoga transmissionsledningar kylning till botten av radiatorn.
11

Fyll tanken kylvätska overflow 1/2 full av kylvätska och sätt tillbaka locket på tanken. Fyll kylaren med kylvätska tills den når full nivå och sedan placera tillbaka locket på kylaren.
12

Sätt tillbaka plastkåpan över toppen av radiatorn med skruvar och bultar och sedan tillbaka negativa batterikabeln till batteriet för din Volkswagen Passat.
13

Avlägsna tråget från bilens undersida och sedan starta motorn för att kontrollera att den nya kylaren fungerar.
14

Stäng av motorn och kassera den avrunna kylvätska på din lokala bil leverans eller återvinningscentral.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69301.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.