Hur du kontrollerar om Kylsystem Läckor i en VW Jetta

Kylsystemet i en VW Jetta är en integrerad del av den övergripande driften av bilen. Om du kör på Jetta när det läcker kylvätska, kan det skada motorn, ibland ohjälpligt. Det är därför det periodiska kontroller för kylsystem läcker är ett måste. Denna förebyggande underhåll kräver ingen mekanisk färdighet, bara en känsla för detaljer. Saker du behöver
Ficklampa
Kylvätska
Handskar
långärmad skjorta
Visa fler instruktioner
1

Titta på den yta där du normalt parkera VW Jetta för tecken på läckage. Detta är det enklaste sättet att leta efter läckor och om du gör det till en vana, blir det nästan en andra natur. Det krävs bara en snabb blick som du lämnar uppfarten eller i garaget.
2

Öppna huven och undersöka slangarna som ansluter kylaren med motorn och motorn till värmeelementet. Leta efter någon utbuktning, sprickbildning eller delning i slangarna samt några märkbara tecken på kylvätskeläckage. Dessa tecken kommer i form av korrosion, missfärgning och droppande kylvätska. Däremot kan det finnas hål eller läckor nypa, vilken yta endast när det finns tryck eller värme exponering på slangarna.
3

Använd en ficklampa för att kontrollera kylaren för eventuella läckor. Var noga med att inspektera kylaren från alla möjliga vinklar för att kontrollera eventuellt läckage, eftersom kylaren är gjord av plast och aluminium i VW Jetta.
4

Kontrollera vattenpumpen och axeltätning för eventuellt läckage. Vattenpumpen är bakom motorn fläkten och ansluts direkt till motorn. Axeln tätning är vad tätar anslutningen mellan vattenpumpen och motor. Kontrollera om det finns någon korrosion eller missfärgning att bekräfta källan till läckaget.
5

Refill radiatorn att börja Provtryck kylsystemet är tätt. Först, vrid kylarlocket ett helt varv, steg tillbaka, vänta en minut och ta sedan bort locket helt. Nästa, fyll kylaren till inom en tum av överfulla. På motorn för VW Jetta
6

Turn och växla värmaren till hög inställning. Låt VW Jetta att köra så här i ca 15 minuter. Stäng av motorn och kontrollera bildelar från de föregående stegen för eventuella läckor.
7

Kontrollera att kylvätskenivån går ner. Om den gör det, men det finns fortfarande inga synliga tecken på läckage, kan problemet vara interna. I detta fall bör du ta VW Jetta till kylsystemet specialist för ytterligare diagnostik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69168.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.