Hur reparerar jag en 1994 Cavalier termostat?

A 1994 Chevy Cavalier, liksom alla andra bilar, använder en termostat för att hålla kontroll på motorns temperatur. Termostaten är en metall ventil placerad i ett hus i kylmediet linje. När temperaturen stiger till en viss punkt, öppnar termostaten och tillåter kylmediet att resa in i kylaren som skall kylas. Termostaten kan inte repareras eftersom vattnet och kylvätska, tillsammans med värmen, fräter metall termostaten. Men låt dig inte avskräckas, termostaten kan bytas billigt och enkelt. Saker du behöver
Liten spärrfunktion inställd
platt skruvmejsel
Bucket
Packning smörjmedel
Kylvätska
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Följ den stora slangen som kommer från toppen av kylaren till metallhöljet precis innan den går in i motorn. Placera en hink på marken under huset för att fånga varje förlorad kylvätska.
2

Lossa de två skruvarna som håller huset tillsammans med spärrfunktion. Ta ut dem och placera i en säker plats där de inte försvinner. Dra isär höljet.
3

Dra termostat från huset och notera den riktning den pekar. Termostaten ska dra ut lätt med handen. Dra den gamla packningen från huset. Packningen troligen kommer att fastna på huset, så skrapa bort det med en skruvmejsel. Kontrollera att packningen är helt bort och ta bort eventuella återstående bitar så att huset är rent.
4

Placera den nya termostaten i huset i riktning den gamla stod inför. Smörj den nya packningen och placera den i huset. Sätt höljet ihop, ersätta och dra åt bultarna
5

Fyll kylvätskebehållaren med en 50/50 blandning av kylvätska och vatten.. Starta motorn och se efter att det inte sker något läckage från huset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69683.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.