DIY Automotive Radiatorer

Bilradiatorer används för att kyla fordonets motor när den är i bruk. En söt doft fyller din bil är en av de första varningssignalerna som din radiator läcker. Om du misstänker att din radiator inte fungerar, öppna motorhuven och leta efter en grönfärgad vätska på motorn och andra områden. För fordonsägare som hittar en läckande plast radiator under huven, är det dags att köpa ett nytt ett. Plast radiatorer kan lagas, men kan inte helt repareras. Saker du behöver
Ny radiator
Ratchet
Shop trasor
New kylvätska
Vatten
Dränering pan
Slang caps
Visa fler instruktioner

1

Stäng av bilen, låt den svalna helt och skölja ner området under huven. Du kan använda en trädgårdsslang för att avlägsna överskott av kylvätska från motorn och andra bildelar. Låt delarna torka innan du börjar projektet radiator ersättare.
2

Hitta fläkten, som i allmänhet bakom radiatorn, och ta bort den för enklare åtkomst till kylaren.

Billiga 3

Tappa resterande kylvätska i kylaren och samla det i en kastrull under bilen. Denna gamla kylvätska ska kasseras genom att ge den till en bil underhåll butik eller närmaste återvinningsstation. Felaktig hantering av kylvätska - dvs, spola ner den i toaletten eller dumpa det i din trädgård - introducerar farliga ämnen i miljön. Om du är osäker på hur man gör med kylmediet, kontakta din lokala återvinningsstation.
4

Demontera oljekylare eller motorolja kylare som skulle kunna vara runt kylaren. Dessa kylare kan tas bort genom att lossa bifogade slang gräsklipp och beslag. Förslut slangarna efter kylarna avlägsnas för att minska risken för att främmande material kommer in slangarna och orsaka motorproblem.
5

Ta bort fläktkåpa bitar som kan vara runt din kylare. Vara noga med att inte böja fläktbladen eller förlora något av radiatorn kuddar runt fläkten.
6

Avlägsna kylaren genom att dra den uppåt och ut ur bilen. Öppna den nya kylaren, ställ den bredvid den gamla och jämför dem att du har rätt nya kylaren.
7

Släpp den nya kylaren på plats och installera slangar, klämmor och svalare beslag som tidigare avlägsnades. Installera oljekylaren, fläkten och fläktkåpa samt.
8

Fyll kylaren med kylvätska. Växla mellan en liter vatten och en liter av kylmedel tills kylaren är full. Vrid motorn på och ta bilen för en kort provkörning för att kontrollera att allt är kopplas korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69822.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.