Hur man byter ett värmeelement i en 1997 Chevy S10 Pickup

En dålig värmeelementet gör din Chevy S10 pickup värmesystem omöjligt att arbeta och du kommer att behöva ersätta den. Som i många fordon, är 1997 års S10: s värmeelement lagras i ett hölje monterat mellan motorn brandvägg och instrumentbrädan. Du kommer att behöva ta bort instrumentpanelen för att komma åt värmeelementet. Detta kan inte vara så komplicerat som det är med andra fordon, men det är fortfarande kräver precision och omsorg. Saker du behöver
Wrench
Stora Tänger container
Gummiproppar
Trim pinne
Skruvmejsel
Torxnyckel
Visa fler instruktioner
Åtkomst Core
1

Koppla truckens negativa batterikabeln.
2

Öppna avtappningspluggen på kylaren med en tång och tappa ur kylvätskan i en stor container. Flytta behållaren till avloppet motorblocket pluggar och ta bort dessa pluggar att tömma resterande kylvätska.
3

Lossa klämmorna för Värmeslangarna med tång och koppla slangarna på motorsidan av brandväggen. Anslut slangarna med gummiproppama.
4

Haka och skruva ur de vänstra och högra nedre paneler på instrumentbrädan. Bänd bort bezel kombiinstrumentet, och sedan skruva bort radion, kopplar de elektriska och radio-kontakter. Bänd ut defroster galler och instrumentpanelens högtalargaller med en trim pinne.
5

Demontera bultarna i varje ände under instrumentbrädan för pivot parentes, Torx-skruvar nära fästena, muttrarna som håller rattstång (sänka kolonnen efteråt), den enda bult på instrumentbrädan botten nära centrum och bultarna bakom instrumentbrädan galler.
6

Grab instrumentbrädan och sväng det bakåt åt och lossa någon elektrisk kontaktdon. Luta streck bakåt på sina svänger så att du kan koppla den viktigaste sele kontakten på höger sida, sedan dra streck ur lastbilen.
7

Unbolt och ta bort pennan stag på värmeelementet lock med hjälp av en skiftnyckel och sedan ta bort skruvarna på locket med en skruvmejsel. Ta bort locket.
Byta Core
8

Ta bort skruvarna som håller remmarna värmeelementet och konsolen över rören värmeelementet. Dra värmeelementet ur huset.
9

Installera det nya kärnan i huset, vilket gör att den passar korrekt i rören värmeelementet. Skruva fast fästen och remmar på plats och stäng sedan locket värmeelementet med sina skruvar och penna stag.
10

tillbaka streck i lastbilen, förbinder alla elektriska anslutningar och tillämpa alla bultar och skruvar.

11

Anslut defroster och högtalargaller, radion och instrument paneler.
12

Anslut Värmeslangarna till brandväggen i motorrummet.

13

Fyll kylaren med kylvätskan genom påfyllningsröret, med en ny halv-och halv blandning av vatten och frostskyddsmedel om den gamla kylvätskan är förorenad.
14

Anslut den negativa batterikabel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69599.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.