Hur man installerar en Aurora termostat

Termostaten i Aurora kylsystem styr flödet av kylvätska genom motorn. När motorn börjar bli varm, öppnar termostaten för att tillåta mer kylmedel att strömma genom kylaren slangar, som reglerar motorns temperatur. En dålig termostat kan fastna eller inte riktigt läsa av temperaturen, vilket gör din motorn överhettas och eventuellt resulterar i tusentals dollar i skador. Byt termostaten hemma i minuter att spara en mer betydande kostnad om den inte helt och skadar motorn. Saker du behöver
dräneringskärlet
Wrench in
platt skruvmejsel
SPACKEL
Ren, torr trasa
Momentnyckel
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
1

Höja huven på Aurora. Lossa och ta bort kylarlocket. Placera ett uppsamlingskärl under radiatorn avtappningspluggen på förarsidan av kylaren.
2

Lossa avtappningspluggen på undersidan av kylaren med en skiftnyckel. Tappa nog kylvätska från kylaren för att släppa nivån under den övre kylarslangen. Dra åt kylarens avtappningsplugg med en skiftnyckel.
3

Trace övre kylarslangen till termostathuset på den motsatta änden från kylaren. Ta bort slangklämman på termostathuset med en spårskruvmejsel. Koppla loss slangen från Auroras termostathuset. Ta bort de två fästbultarna från huset med en skiftnyckel.
4

Ta bort den gamla termostaten från huset och kassera den. Skrapa packningen lämningar från Auroras termostathuset med en spackel. Torka av höljet med en ren trasa. Sätt in den nya termostaten i huset, inriktade på samma sätt som den du bort.
5

Placera den nya packningen på termostathuset. Byt ut bostäder på fästpunkten. Sätt i bultarna för att fästa termostathuset. Dra åt bultarna termostathuset till 80 tum-pounds med din momentnyckel.
6

Fäst kylarslangen till termostathuset. Sätt tillbaka och dra åt slangklämman med en platt skruvmejsel för att fästa slangen till termostathuset
7

Lägg kylmedel till Auroras kylaren tills nivån återgår till hela märket. Byt ut kylarlocket. Starta motorn och kontrollera för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69631.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.