Hur man tar bort en sensor kylvätsketemperatur

kylvätska temperaturgivare ofta blivit anfrätt efter långvarig användning. Den kylvätska temp Sensorn skickar en signal till motorns styrdator som registrerar på motortemperaturmätare placerad i förarens instrumentbräda. Vissa fordon inte använda en mätare för motorns temperatur. Motortemperaturen visar helt enkelt upp som en varningslampa som indikerar en överhettning tillstånd. När kylmediet sensorn är anfrätt, det ger en felaktig läsning till motorn datorn indikerar en överhettning tillstånd när ingen finns. Saker du behöver
Mechanics handskar
Open end box end Hylsnyckel Mössor och Ratchet set (tillval) katalog Fender täcker
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Hitta sensorn kylvätsketemperatur i motorblocket på förarsidan av motorrummet. Den skruvas in i blocket och har en tråd leda kör till motorns kabelstam. När du har hittat sensorn, koppla bort kabeln ledningen går till sensorn med en öppen ände box fast nyckel. Inspektera tråd leda till smält isolering och missfärgad isolering. Antingen tillstånd kräver att du byter tråden bly.
2

Kontrollera att motorn har svalnat tillräckligt för att förhindra brännskador. Använd lämplig hylsa och spärrskaft eller öppen ände box fast nyckel för att lossa temperaturgivare. Vrid spärren eller skiftnyckel motsols tills sensorn är lös nog att vända för hand. Skruva loss sensorn och ta bort från motorblocket.
3

Kontrollera temperaturgivare för korrosion och anslutningsledning för skador. Byt ut sensorn och anslut kabeln bly. Starta motorn och låt den värma upp till arbetstemperatur. Kylfläkten ska tändas automatiskt när de ökar motortemperaturen.
4

Använd en behandskade hand att klämma in slang för tryck. Om trycket finns, betyder det att kylmediet flödar för att hålla motorns arbetstemperatur. Nu kontrollera din sensor motortemperatur eller varningslampan för att se om det är läsning korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69613.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.