Hur man byter en 2002 F-350 7.3 Pump Diesel Water

En trasig vattenpump kan orsaka läckage av kylvätska, överhettning och ovanliga motorljud. Vattenpumpen i 2002 års F-350 7.3L diesel är lätt att byta - bara några delar måste tas bort för att nå det. En ersättare pump kan köpas eller beställas från de flesta auto-leverans butiker. Saker du behöver
Hylsnyckel
Socket set, metrisk
23-qt. behållare eller avlopp pan
Tänger
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Haka både negativa (svarta) batterikablar i motorrummet.

2

Ta bort kylarlocket och öppna pluggen på nedre baksidan av radiatorn. Låt kylvätskan rinna in i en lämplig behållare. Unbolt och ta bort höljet från kylaren. Motorn fläkt och fläktkoppling är en enda enhet. Skruva loss enheten från motorn och demontera.
3

bort drivremmen. Placera en hylsnyckel på remskivan direkt nedanför generatorn och vrid medurs för att lindra spänningen.
4

Avlägsna skruvarna från vattenpumpen remskiva. Remskivan är i centrum, andra från botten. Ta bort remskivan.
5

Tryck på fliken på pumpen ' s elektrisk kontakt och dra ut den. Tryck ihop flikarna på klämman ansluter värmaren slangen till pumpen för att lossa och ta bort slangen.
6

Unbolt och ta bort vattenpumpen. Installationen är den omvända för flytt. Dra åt bultarna vattenpump till 15 ft-lbs. och remskivan till mellan 12 och 18 fot-lbs .. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69612.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.