Hur man byter termostat i en 1966 Mustang

1966 års Ford Mustang har en poppet-typ termostat mellan kylaren och motorblocket. Om motorn överhettas eller tar ovanligt lång tid att värma upp, kan termostaten vara orsaken till problemet. Lyckligtvis är Mustang termostat lätt att komma åt, eftersom det är på framsidan av insugningsröret. Replacement termostater är lätt tillgängliga och hela utbytesprocessen kan normalt utföras på mindre än en timme. Saker du behöver
Wrench
Skruvmejsel
Termostathus packning
Vattentät sealer
Antifreeze
Vatten
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort kylarlocket från toppen av kylaren, därefter delvis dränera radiatorn genom att avlägsna bulten på undersidan av kylaren med en skiftnyckel. Radiatorn behöver endast tömmas tills nivån i förhållande till värmeelementets sjunker under den punkt där det övre värmeelementet slangen fäster till kylaren. Observera vätskenivån genom kylarlocket öppningen och dra åt bulten tillbaka in i kylaren när vätskan sjunker under den övre kylarslangen.
2

Lossa klämman som håller den övre kylarslangen mot termostathuset med en skruvmejsel, och sedan ta bort slangen.
3

Lossa och ta bort skruvarna som håller fast termostathuset till framsidan av insugningsröret med en skiftnyckel och sedan dra kåpan bort av grenröret.
4

Dra termostaten ur insugningsröret.
5

in ersättare termostaten i insugningsröret. Den stora fjädern på ena sidan av termostaten måste möta motorn.
6

Ta bort den gamla packningen från termostathuset, sedan belägga en ny packning med vattenavvisande försegling och placera packningen på huset.
7

Placera termostathuset mot insugningsröret och installera sina två bultar med en skiftnyckel.
8

Tryck kylarslangen på termostathuset och dra åt klämman med en skruvmejsel.
9

Häll en 50/50 blandning av ny frostskyddsmedel och vatten i kylaren genom kylarlocket öppningen tills kylaren är full, sedan installera kylarlocket.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69422.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.