Hur man byter en radiator i en Ford Taurus

Ursprungligen infördes för produktionen 1986, introducerade Ford Taurus begreppet medelstora sedan till den amerikanska allmänheten. Men det var vid denna tid som de flesta biltillverkare bytte till en lätt plast och aluminium design i sina radiatorer. Så småningom kanske du behöver byta en spräckt eller läckande kylare i din Taurus. Den goda nyheten är att du kan göra det själv i ett par timmar. Saker du behöver
Ramper och pallbockar
Phillips och platt skruvmejslar huvud
behållare för använda kylvätska Flighter Crescent nycklar eller Ford disconnect verktyg T82L-9500-AH
Sexkantmutter skruvmejslar
Ny radiator
Flush behandling
Kylvätska
Visa Fler Instruktioner
en

Kör din Ford Taurus upp en uppsättning ramper på ett par av jack står, om det är en 1996 års modell eller nyare. Ta bort de nedre splash sköldar. För 1986 till 1995 års modeller, kan du ta bort alla nödvändiga komponenter från ovan.
2

Börja med att koppla bort batteriets minuspol och tömma kylaren i en transportabel behållare. Öppna plast draincock på nedre baksidan av radiatorn och knäcka kylarlocket.
3

Avlägsna spill slangen från kylarens flaskan och koppla loss den från kylaren. På SHO modell motorer, ta bort återhämtningen flaska samt. Nästa skruva av höljet och ta bort den från klämmorna. Koppla loss kablarna till fläktmotorn, och ta bort fläkten och kåpan i ett stycke.
4

Kläm slangklämman ihop ändarna på kylaren sidan, och ta bort de övre och nedre slangar. För AUTOMATVÄXELLÅDAN modeller kan du använda antingen den anpassade Ford frånkoppling verktyg T82L-9500-AH eller två halvmåne skiftnycklar för att ta bort transmissionsledningar kylarvätska.
5

Koppla kylaren stöder. 1986 genom 1992 års modeller kommer att ha två övre fästskruvarna för 3,0 liter och SHO motorer. 3.8 liters motorer kommer att ha två förarens nötter sida HEX och två passagerare skruvar sida. Alla andra modeller har antingen de övre skruvarna eller kombinationen av rätt nötter handen HEX och vänster skruv handen.
6

Luta kylaren bakåt mot motorn och lyft ut det. Montera den nya kylaren till stöd och ersätta det stöd skruvar och muttrar. Sätt tillbaka slangarna och ledningarna i omvänd ordning.
7

Spola nya kylaren med antingen vatten eller en kommersiell flush behandling. Anslut batterikontakterna och byt kylvätska och låt motorn gå på tomgång i 5 till 10 minuter med värmaren på och kylarlocket avlägsnas. Toppa kylvätskan efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69171.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.