Hur man fixar en lastbils Läckande bensintank

Läckande bränsletankar är en fara för miljön, dig själv och andra förare. Läckande bränsletankar bör fastställas så snart som möjligt för att undvika en farlig olycka och högre än normal förbrukning. Fastställande en tank hemma kan fyllas i på en dag om du är bekant med de instruktioner och har alla verktyg och produkter. För att säkerställa korrekt försegling av alla tankar, ska du behandla exteriör och interiör av tanken. Saker du behöver
Automotive jack /står
Mechanics verktygssats
Plastic gastank
Metall primer
Sand papper /fil
Avfettaren
Bränsletank kitt
Bränsle tank epoxi sealer
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
ta bort tanken
1

Placera bilen uttag under fordonet. Se till att du runka fordonet från en stöttningspunkt direkt kopplad till bilens ram.
2

Jack bilen upp och ersätta uttaget med ett stativ en sida i taget. För vissa fordon med låga, kan du behöva jack framsidan samt baksidan för att komma åt tanken. Men för de flesta fordon endast stöttning den bakre delen av fordonet kommer att vara tillräcklig för tank borttagning.
3

Lossa långsamt bultarna som håller bränsletanken på fordonet. Det kan finnas stålband som löper från bult till skruvsäkringssystem tanken.
4

Koppla el och bränsle linjer med en verktygssats. Den elektriska kontaktorerna är oftast knutna till bränslepumpen med snabbkoppling klipp, men i vissa fall måste du lossa kablarna genom att lossa spänningen skruvarna som sitter på bränslepumpen.
5

Sänk tanken till marken och sakta dra den från under bilen när den är fri från fordon.
6

Tappa eventuellt kvarvarande bränsle från tanken i plast gas burkar genom att sakta vrida tanken över på sin sida mot de viktigaste åtkomstpunkt. En tratt brukar behövas för att säkerställa att ingen gas spills. Addera Förbereda Tank för Sealer
7

Rengör hela bränsletanken med avfettningsmedel. Detta kommer att hjälpa dig att identifiera eventuella problemområden och även hjälpa kittet täta tanken.
8

Sand eller lämna några rostfläckar eller sådana problemområden som synliga sprickor, hål eller områden som känns mjukt att beröring.
9

Fill problemområden med bränsletanken kitt, som bör tillämpas på samma sätt som alla andra kitt med hjälp av en spackel. Placera en generös mängd spackel i ett problemområde och arbeta kittet smidig med kniven.
10

Låt spacklet torka och upprepa processen om det behövs tills alla problemområden är beredda.

11

Spray metallgrundfärg över de reparerade områdena när det torkat. Spacklet Behållaren ska ange torktid behövs.
Sealing Tank med epoxi
12

Mix tvåkomponentsepoxi bränsletank sealer enligt anvisningar på produktens etikett.

13

Häll hela blandningen i tanken. Detta kommer att sätta mellan 02:59 quarts av blandningen, tillräckligt för att låta blandningen belägga hela tanken. Låt blandningen flyta fritt i tanken.
14

Tejpa alla öppna accesspunkter på tanken för att förhindra varje sealer blandningen från att fly.
15

slosh sealer blandning i bränsletanken, se till att alla sidor och toppen av tanken har belagts med sealer. Vänd tanken över flera gånger under det här steget.
16

Vänta fem minuter och upprepa processen för sloshing sealer blandning i tanken. Detta kommer att säkerställa korrekt täckning. Du målar insidan av tanken med sealer blandningen precis som ett rum med en pensel, men i detta fall extra tätning blandningen i tanken är beläggningen på insidan av tanken.

Dränering Sealer Muxture
17

Ta bort maskeringstejpen från de främsta kopplingspunkter som du tejpade över innan man häller sealer blandningen i bränsletanken.
18

Häll resterande sealer blandningen i en hink fodrad med en soppåse för att förhindra en enda röra. Blandningen hårdnar och ska återvinnas.
19

Låt sealer att torka över natten innan du sätter tillbaka tanken på din bil.
20

tillbaka tanken på din bil och fyll den med bensin. Kom ihåg att sätta fast alla kablar och slangar som du tog bort under tankens borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69654.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.