Hur man byter termostaten på en '95 Pontiac Grand Prix

Termostaten monteras i motorn på en 1995 Pontiac Grand Prix fungerar som en termostat i ditt hus. När den når en viss temperatur, öppnar det upp för att tillåta kylmedel att cirkulera i hela systemet. När termostaten slutar fungera, då kylmedel inte längre flödar mellan kylaren och motorn, vilket kan skapa en hög temperatur tillstånd. Detta kan överhetta motorn och eventuellt skada motorn inte går att reparera. Byta termostaten är billigt och enkelt att göra, och kommer att ta mindre än 30 minuter att göra. Saker du behöver
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Packning skrapa
tätningsmedel
50-50 förspädd kylvätska
Byte termostat

Visa fler instruktioner
1

Låt bilen svalna i flera timmar, tills du kan sätta din nakna handen ovanpå kylaren och inte får brännas.
2 < p> Sätt dräneringstråget under kylaren och öppna upp petcock. Tappa ut ungefär en liter kylvätska ur systemet, stäng sedan petcock.
3

Lokalisera termostathuset, som är ansluten till den övre kylarslangen på toppen av motorn. Skruva loss höljet från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag, dra sedan bort den från motorn med slangen monterad. Kallelse orienteringen av termostaten, eftersom du kommer att vilja ställa in den nya termostaten i samma riktning när du installerar det.
4

Skrapa bort båda monteringsytorna av termostathuset med packningen skrapan. Applicera ett tunt lager av tätningsmedel till termostathuset. Installera den nya termostaten i huset i samma riktning som originalet. Sedan skruva huset tillsammans med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

Öppna kylarlocket. Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69586.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.