Hur du ändrar enheten för kylfläkten i en 2001 Chevrolet Impala

Skador kylfläkten enheten på Impala händer oftast från en överdriven ansamling av smuts på fläktens blad. Detta orsakar den lilla motorn som sätter på fläkten att överansträngning själv och så småningom bli defekt. Den 2001 Chevrolet Impala har dubbla fläktar som arbetar tillsammans som en enhet för att kyla kylaren och kylvätskan i den. Om en eller båda av fläktarna slutar fungera, kommer motorn får bara het kylvätska från kylaren, ytterligare ökar dess temperatur. Detta kan leda till motorhaveri samt radiator läckor och blowouts slang. Ändra kylfläkten enheten, precis som hemma, tar dig 30 minuter eller mindre att göra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Eltejp
Shop rag
platt skruvmejsel
Hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
1/4-inch-drive momentnyckel
3/8-inch-drive momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lift och ordentligt stöd huven på Impala. Leta bilens batteri och sedan använda en hylsnyckel för att ta bort den svarta "-" kabeln från sin post på batteriet
2

Wrap metallen terminalen i slutet av kabeln helt med eltejp.. Det borde inte vara någon metall som visar efter inslagning terminalen.
3

Placera batterikabeln från sin post på batteriet samt någon annan metall kan det av misstag kommer i kontakt med.
4

Torka kabelnätet pluggar ansluten till båda radiator fans med en ren butik trasa. Dra sedan ut varje kabelnät från deras individuella fläkten och ta bort kablarna från klämmorna. Om säkerhetsclipset på pluggar kablage tyckas svårt att lyfta för hand, använd en platt skruvmejsel för att lyfta klippet uppåt medan du tar bort pluggen.
5

Applicera Impalas nödbroms och sedan höja den främre änden av bilen. Placera en pallbock på vänster och höger ramlisten bakom båda framdäcken.
6

Skjut under främre delen av bilen så du kan se kylaren. Längst ner i fläkten, bör du se två plast push-pins. Ta bort de två push-pins med en platt skruvmejsel och sedan stå tillbaka upp framför bilen.
7

Ta bort de två övre bultarna med en hylsnyckel på vänster och höger sida av kylarfläkt enhet. Lyft sedan försiktigt hela fläkten vertikalt ur motorrummet.
8

Installera den nya enheten kylfläkten genom att vända demonteringsföljd. Dra åt de två översta radiator bultar med en 1/4-inch-drive momentnyckel inställd på 53 tum-lbs. och dra sedan åt ditt batteri kabel med en 3/8-inch-drive momentnyckel inställd på 12 Nm. fram säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69601.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.