Om Engine Termostater & Överhettning

Motorer behöver vatten och frostskyddsmedel för att hålla dig sval. När vattnet cirkulerar genom motorn, blir den varm. Bilens termostat måste erkänna vattentemperaturen, detta sätt att vattnet hålls kyld, så den inte överhettas. Överhettning en motor kan orsaka betydande skada. Betydelse

En motor termostat är en integrerad del av motorn. Det håller frostskyddsmedel vid en balanserad temperatur. Utan det kommer theengine bli för varmt, överhettas och bilen går inte att köra. Skador såsom skeva eller spruckna huvuden eller trasiga packningar huvudet uppstår när motorn är betydligt överhettad eller överhettad flera gånger.
Tidsplan

En motor kan överhettas snabbt eller långsamt , beroende på problemet. Om en termostat fastnat stängs, frostskyddsvätska kommer inte flödet, vilket innebär att det har fastnat i motorn och inte har en chans att återvända till kylaren för kylning. Motorn överhettas snabbt, vanligtvis inom 15 minuter eller mindre. Om termostaten har fastnat i öppet strömmar vattnet för fort, vilket också kan orsaka överhettning. Generellt, eftersom vattnet passerar genom kylaren, händer kylning, så det tar längre tid för fordonet att överhettas.
Funktioner
termostater

Engine kan köpas för en mängd olika temperaturer, men den optimala drifttemperatur för de flesta bilar är 195 grader Fahrenheit. Termostaten förblir stängd tills frostskyddsvätska kommer upp i temperatur. När den träffar 205 grader Fahrenheit, öppnar termostaten och låter frostskyddsmedel passerar genom kylaren, kyla den för en annan passera genom motorn. När det öppnas, vattenpumpen pumpar kallt vatten från kylaren till motorn. Detta håller motorn sval.
Identifiering

Motorn termostat ligger i termostathuset på toppen av motorn. Den övre kylarslangen är fäst thethermostat bostäder. Termostaten i sig är en rund bit av plan metall. På toppen och botten är fästen som håller de verkliga mekaniska delarna av termostaten i mitten av rundan metallskiva. När den känner temperaturen på det vatten som passerar igenom, öppnar den eller stänger efter behov.
Överväganden

Vid byte en radiator slang eller kylaren, bör du byta termostaten som förebyggande underhåll. Överväg att ändra termostaten minst vart tredje år, särskilt om du planerar på några långa resor i det tredje året. Det är inte ett krav, men det kan spara lite hjärtesorg och pengar bör termostaten besluta att låsa upp under resan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69273.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.