Hur man byter batteri kablar i en Saturn Ion

Under en rutinmässig inspektion av din Saturn Ion, bör du kontrollera batteriets kablar för slitage eller korrosion. Din Ion kommer att ha problem med att starta om dina kablar går dåligt. Om käftar kabeländarna är rörande, bör du byta ut dem. Stäng av bilen utanför och dra åt parkeringsbromsen innan du byter ut batterikablarna. Saker du behöver
Box skiftnyckel eller kabel tång klämma
Stålborste eller kabel Cleaner Review Clean butik trasa
Batterikablar
Handskar
Visa fler instruktioner

1

Nå batteriet bakom strålkastaren på förarsidan på Saturn Ion.
2

Lossa bulten på den svarta negativa batterikabeln först med en fast nyckel eller kabel tång klämma. Slingra kabeländen utanför stolpen. Upprepa proceduren på den röda pluskabeln. Ta bort båda kablarna från batteriet, även om du ersätter bara en av dem, för att undvika en kortslutning i elsystemet.
3

Följ den negativa kabeln till där det är jordat på framsidan av ramen bredvid förarsidan strålkastare montering. Använd en skiftnyckel för att ta bort änden av kabeln. Spåra den positiva kabeln till dess anslutning på startmotorsolenoiden på förarsidan av motorn och ta bort den med skiftnyckeln.
4

Rengör inlägg med en liten stålborste eller kabel renare. Torka bort resterande damm eller rengöringsmedel med en ren, torr trasa.
5

Fäst den nya pluskabeln först, vända på processen i steg 3. Placera den negativa kabeln på förra och starta bilen för att se till att anslutningar fungerar på din Saturn Ion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69175.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.