Hur man byter vattenpumpen på 1997 Jeep Grand Cherokee

Motoröverhettning på 1997 Jeep Grand Cherokee kan vara en indikation på att din vattenpump är att misslyckas. En "anka" ljud när motorn är igång eller hitta en grön pöl av kylvätska finns också tecken på att det kan vara dags för en ny vattenpump. Byta din vattenpump är en mycket vanlig och dyra reparationer utförs vid automatisk reparation anläggningar varje dag, men du kan byta vattenpumpen i ditt eget garage. Saker du behöver
Container Wrench
(minst 3 liter) katalog trädgårdsslang
Ratchet skiftnyckel och uttag
Packning skrapa eller spackel
handdukar Shop
tätningsmedel
Byte vattenpump och packning
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

höja och säkra Jeep Grand Cherokee motorhuven. Koppla bort den negativa (svarta) kabeln från bilbatteriet inlägg med en skiftnyckel
2

Vrid kylarlocket moturs med handen tills den dyker öppen;. Bort den. Placera den stora dränagebehåUaren under radiatorn avtappningspluggen.
3

Lossa kylarens avtappningsplugg, från botten av kylaren, genom att vrida det moturs med skiftnyckel, vilket gör att kylvätskan rinna . När kylvätskan runnit från kylaren, scoot dränagebehållaren under motorblocket.
4

Avlägsna motorn plug blocket drain genom att vrida den moturs med skiftnyckel. På fyrcylindriga och inline-sex motorer är avtappningspluggen under förarens sida av motorblocket, nedanför grenröret. På V-6 motorer, det finns två avtappningspluggar ligger nära den bakre och förarens sida av motorblocket.
5

in spetsen på trädgårdsslangen i toppen av radiatorn. Sätt på slangen och låt den gå genom kylaren och motorblocket. Vattnet kommer att bli grön i färgen först. Spola kylaren och motorblocket tills vattnet är klart. Stäng av slangen och ta bort den från kylaren.
6

Koppla kylningen sele fläkten tråd på huvudmaskinen fläkten genom att dra den svarta kontakten isär. Ta bort de fyra bultarna på vardera sidan av fläktkåpa med skiftnyckel och försiktigt lyfta ut fläkten i motorrummet.
7

Lossa spännrullen genom att infoga en breaker bar innanför belägna lilla öppningen mot botten av spännrullen och vrid medurs, mot marken. För inline-sex (I6) motorer, lossa de fyra bultarna vatten pump remskiva med en spärrnyckel. Lyft och ta bort lossade drivremmen från runt motorns alla remskivor.
8

Ta bort de två slangarna från vattenpumpen genom att lossa sina klämmor. Om de är fast, vrid dem med skiftnyckel för att bryta förseglingen och bända bort dem. Ta bort alla tillbehör konsoler från vattenpumpen. Ta vattenpumpen montering bultarna med spärrnyckel och lämplig sockel och dra vattenpumpen och packning av. Notera placeringen av bultar, eftersom det kommer att finnas olika storlekar.
Installation
9

Rengör och ta bort alla spår av gamla packningen tätningsmedel och smuts från fästet ytan med packningen skrapa eller spackel och handdukar butik.
10

Applicera ett jämnt lager av tätningsmedel på motorsidan av den nya vattenpumpen packning och monteringsytan av det nya vattnet pump, tryck sedan på de två tillsammans. Skjut en fästskruv eller två genom pumpen monteringshålen för att hålla packningen på plats på den nya pumpen medan tätningsmedlet air-rier i några minuter.
11

Applicera ett tunt lager av tätningsmedel till in monteringsytan vattenpumpen som nu har packningen förseglas till den. Håll vattenpump till motorn och dra åt bultarna en efter en med fingrarna för att hålla dem på plats medan du sätter de andra. Montera de återstående bultarna, dra åt alla bultar med skiftnyckel. Dra inte åt dem eller du kan förvränga eller spricka pumpen.
12

Byt drivrem jämnt på vattenpump remskiva, vävning över de andra skivorna enligt bältet-routing bild på motorn och dra åt spännrullen med nyckeln.
13

Byt kylaren kontakten och motorblocket avtappningspluggar. Häll den sparade kylvätska från dränagebehållaren i kylaren och kylvätskebehållaren. Du kan byta ut den sparade kylvätska med ny kylvätska om den gröna färgen på kylvätska verkar förorenat. Byt ut negativa (svarta) kabeln tillbaka till batteriet stolpen och dra åt med skiftnyckel. Starta motorn och låt den gå i flera minuter. Inspektera marken under bilen, kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69690.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.