Hur Spola Radiator i en Chevy Cobalt

För att hålla en bil som arbetar vid optimal effektivitet och för den längsta perioden, skall en ägare regelbundet utför planerat underhåll. I fallet med kylsystemet, bör en automatisk ägare spola radiatorn vartannat år. Slutföra denna uppgift endast kräver en minimal mängd bilverkstäder kunskap. Saker du behöver
Chevy Cobalt godkänd kylvätska
Vattentäta handskar
Destillerat vatten
Wrench
Pan eller hink Rags Addera Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på ett plant underlag. För att spola kylaren i en Chevy Cobalt enklare, kanske du vill parkera auto on riser för att höja den främre änden av kobolt.
2

Öppna huven och stötta upp det ordentligt. Peka på kylaren för att se till att den är sval vid beröring. En varm radiator kan explodera på grund av inre tryck och orsaka brännskador.
3

Vrid kylarlocket ett varv för att avlasta allt tryck. Tillåt några sekunder att passera, och sedan helt ta bort kylarlocket. Använd vattentäta arbetshandskar för att hålla händerna rena och säker från skador.
4

Placera en kastrull eller hink under radiatorventilerna dränering placerad under kylaren. Denna kastrull eller hink ska ha en två-liters kapacitet för att hålla vätskan.
5

Ta en nyckel och ta bort kylarens avtappningsplugg från undersidan av kylaren.
6

Låt radiatorn rinna helt. Efter avslutad avloppet, lägg ett lock på hinken eller häll kylvätska i en annan förslutningsbar behållare. Kylvätska är mycket giftigt. Ta den till en lokal farligt avfall företag eller till din lokala auto butik för korrekt avfallshantering.
7

Spola kylaren av Chevy Cobalt ut med destillerat vatten. Kranvatten kan lämna sediment bakom som kan skada kylsystemet. Låt destillerat vatten att rinna in i pannan och kassera flush lösningen. Upprepa denna process tills den avrunna vattnet är fritt från skräp.
8

Byt radiatorn kontakten på undersidan av kylaren.
9

Fyll kylaren till toppen med kylvätska rekommenderas för Chevy Cobalt. Detta kylmedel finns tillgängligt hos din lokala Chevy återförsäljare. Fördelen med att använda detta kylmedel är att det kommer förblandad till rätt nivå.
10

starta Auto och kör den tills kylfläkten startar två gånger. Därefter stänger du av Auto och kontrollera kylvätskenivån. Om kylvätskenivån i kylaren reträtter, fylla på kylvätska tills den är på toppen av radiatorn. Sätt tillbaka kylarlocket på plats och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69148.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.