Hur man installerar ett värmeelement i en 1999 Grand Am

Om du har problem med att få aggregatet att jobba i 1999 Grand Am och du vet att termostaten är bra, då du kan ha en igensatt värmeelement. Ett annat problem som kan vara orsaken är ett läckande värmeelement. Detta är oftast uppenbart när fordonets golv är våt. I alla fall, när värmeelementet utvecklar problem, måste du byta ut den så fort som möjligt innan problemet orsakar mer skada, till exempel en blåst topplockspackning. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
Visa fler instruktioner
1

Töm frostskyddsmedel ur kylsystemet i dräneringstråget genom att öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel. Om du håller kylmediet ren, kan du återanvända den efter genomförd reparation. Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Lyft Grand Am med en bil jack. Placera en pallbock under bilen och höja den till ramen.
2

krypa under Pontiac och lokalisera Värmeslangarna på baksidan brandvägg. Ta bort dräneringsslangen från värmaren genom att lossa klämman med en skruvmejsel. Koppla bort Värmeslangarna genom att lossa slangklämmorna med skruvmejseln. Ta stödbenet från under Grand Am och sänk bilen till marken med domkraften.
3

Lossa skruvarna på rattstången locket med en skruvmejsel och sedan ta bort det. Ta ljudet isolatorer från vardera sidan av bilen i instrumentbrädan området. Koppla bort luftledningen från enheten med en skruvmejsel. Ta bort skruvarna från baksidan golvet utlopp med skruvmejseln.
4

Avlägsna locket värmeelementet genom att lossa dess skruvar med skruvmejseln. Koppla klämmorna värmeelementet från huset med en skiftnyckel. Ta värmeelementet bultar med skiftnyckel. Dra värmeelementet i kupén.
5

Sätt i den nya värmeelementet på plats under instrumentbrädan konsolen. Dra åt bultarna med nyckel. Anslut klämmorna som fäster värmaren kärnan till höljet och dra åt dem med skiftnyckeln. Sätt tillbaka locket värmeelementet på Grand Am och dra åt skruvarna med skruvmejseln.
6

Anslut den bakre golvet utlopp till värmeaggregatet och dra åt skruvarna med skruvmejseln. Anslut luftledningen till värmeaggregatet med skruvmejseln. Installera Sound isolatorer på varje sida. Fäst rattstången täcka och dra åt skruvarna med skruvmejseln.
7

Höj Grand Am med bil uttaget. Placera domkraften stå under fordonet och lyfta upp det till ramen. Krypa under Pontiac och anslut Värmeslangarna. Dra åt klämmorna med skruvmejseln. Anslut avloppsslangen till värmarhuset och dra åt ordentligt med skruvmejseln. Ta stödbenet från under fordonet och sänka Grand Am till marken med domkraften.
8

Fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Starta bilen och kolla efter läckor runt slangarna och inne i bilen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69917.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.