Hur man installerar en vattenpump i en 740i

Det är inte svårt att installera en ny vattenpump på BMW 740i. Det kan finnas mindre skillnader beroende på själva motorn installerad på din BMW eftersom fabriken använde flera olika motorer under tre års produktionstid. Du kan slutföra projektet i din uppfart i ungefär en och en halv timme, så det finns ingen anledning att lägga pengar på arbetskostnader för att göra reparationen. De verktyg som behövs för projektet kan hittas i de flesta verktygslådor. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Wrench in
skruvmejsel
Scraper
Visa fler instruktioner
1

Vänta på motorn svalna helt, innan du fortsätter, för att undvika brännskador. Koppla bort den negativa batterikabeln genom att lossa terminalen muttern med en skiftnyckel. Öppna ventilen på botten av kylaren med en skiftnyckel och tappa ur kylvätskan i ett uppsamlingskärl. Placera pannan utom räckhåll för barn och husdjur hushåll.
2

Notera hur den Serpentine belt genom att hänvisa till diagrammet på fläktkåpa. Om diagrammet saknas, skissa det på papper. Ta remspänningen genom att lossa spännrullen med en skiftnyckel och dra remmen från motorn. Ta bort remskivan från vattenpumpen genom att lossa skruvarna med en skiftnyckel. Ta bort de tre skruvarna från termostathuset med en skiftnyckel och ta sedan bort termostaten.
3

Avlägsna skruvarna från vattenpumpen med en hylsa och spärrskaft. Dra vattenpumpen bort från motorblocket. Rengör eventuellt kvarvarande tätningsmaterial från motorblocket med en skrapa. Placera en ny packning och vattenpumpen på motorblocket. Dra fast skruvarna för vattenpumpen med hylsa och spärrskaft.
4

Montera termostaten och packningen. Dra åt skruvarna på termostathuset med skiftnyckel. Montera remskivan vattenpumpen och dra åt bultarna med nyckel. Dra remmen över remskivorna. Lägg spänning på remmen genom att dra åt kabelstyrrullen med skiftnyckel. Rätt spänning är förmågan att sänka bältet ¼ -. På ½ tum på den längsta span med fingret
5

Stäng ventilen på botten av radiatorn. Byt kylvätska i kylaren och behållaren. Anslut batteriet terminalen och dra åt muttern med skiftnyckel. Starta BMW och kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70059.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.