Hur du ändrar en vattenpump på en Plymouth Breeze

Byta vattenpump på din Plymouth Breeze är lätt nog att du kan göra det själv, och spara en massa pengar på arbetskostnader vid en verkstad. Tecken på att din vattenpump är dålig kan vara bilen överhettning, eller ser du läckage runt vattenpumpen lagret där remskivan ligger. Den svåraste delen av detta projekt är det faktum att du måste krypa under bilen för att komma till det, till skillnad från de flesta andra fordon där man kan komma åt vattenpumpen från motorrummet. Projektet tar ungefär två timmar att slutföra. Saker du behöver Sida 2 uttag
träkloss
stödbenet
dräneringskärlet
skrapverktyg Märkning krita
Stoppklossar
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

bort minuskabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern på terminalen. Placera stoppklossar bakom de bakre hjulen på bilen. Jack upp bilen på passagerarsidan. Placera pallbock under bilen nära fästpunkten och lyfta upp det till ramen.
2

krypa under bilen och ta bort den inre stänkskyddet med en skiftnyckel för att lossa bultarna. Lossa tillbehöret remspännaren med en nyckel och ta bort bandet från bilen. Tappa ur kylvätskan ur bilen genom att placera ett uppsamlingskärl under ventilen på botten av radiatorn. Öppna ventilen med en skiftnyckel. Addera 3

Placera den andra domkraften under bilens motor och palla upp den tillräckligt långt för att stödja motorn. Använd träblocket att skydda undersidan av motorn från skador när du höjer domkraften. Ta höger motorfäste hjälp av en skiftnyckel.
4

Ta bort locket kamremmen, då kamremmen spännaren, med hjälp av en skiftnyckel. Markera positionen och riktningen för kamrem och ta bort den från motorn. Ta bort kamaxeldrev genom att lossa skruvarna med en skiftnyckel.
5

Tillträde vattenpumpen genom att ta bort den bakre luckan kamremmen hjälp av en skiftnyckel. Ta bort skruvarna från vattenpumpen med ett Ratchet och uttag. Dra vattenpumpen bort från motorn. Rengör packningen rester från vattenpumpen monteringsytan med hjälp av skrapan. Ta bort O-ringen från vattenpumpen monteringsytan och kassera den.
6

Placera en ny O-ring på vattenpumpen monteringsytan. Placera den nya packningen och vattenpumpen på motorn. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft. Sätt tillbaka den bakre kamrem täcka och dra åt bultarna med nyckel.
7

Sätt kamremmen tillbaka på motorn enligt markeringarna du gjorde när du tar bort den. Sätt spännaren igen och dra kamremmen tight. Dra åt skruven med en skiftnyckel. Byt kamaxeldrev på motorn och dra åt med en skiftnyckel.
8

Sätt höger motorfäste och dra åt skruvarna med en skiftnyckel. Sänk domkraften bort från motorn. Flytta bältet tillbehörsdrivningens på motorn och dra åt spännaren med en skiftnyckel. Byt inre stänkskyddet och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
9

bort stödbenet från under fordonet och sänk bilen till marken. Anslut batteripolen, dra åt muttern med en skiftnyckel. Starta bilen och kontrollera systemet noggrant för tecken på läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69773.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.