Bubblor i Radiator Overflow Tank med ingen Överhettning

Om du märker bubblor i ditt overflow tank, får eller kan detta inte vara ett problem. Faktum är att om din motor inte är överhettning, oddsen är ganska bra att du de inte är problematiska. Fortfarande, om detta symptom signalerar en skillnad från hur ditt kylsystem normalt fungerar, är det värt att undersöka vidare, eftersom det kan leda till en stor reparation proposition om bubblorna är verkligen ett tecken på ett problem. Hur din Kylsystem anläggningsarbeten

att förstå var bubblor kunde komma från, är det värt att kortfattat diskutera hur ett kylsystem fungerar. Kylsystemet i din bil består av passager genom hela motorblocket och huvuden, en vattenpump som cirkulerar kylmedel, en termostat som styr kylmedelstemperaturen, en radiator för att hålla kylmediet sval och en radiator lock för att styra trycket av kylmediet. Kylvätska plockar upp värme när den rör sig genom motorn och kyls ned när den passerar genom kylaren. Den kylda kylmediet återföres sedan till motorn för att plocka upp mer värme. Överflödet tanken är också vanligtvis kallas en expansionstank, ett kylmedel
Overflow Tank

reservoar eller overflow kanister. Oavsett vad du kallar det, är det dock en del av varje fordonets kylsystem. Den överströmningstank är ansluten till ett överströmningsrör som kommer från kylaren. Denna tank ger extra lagringsutrymme för kylvätska när den expanderar när motorn värms upp. Utan denna extra overflow lagringsutrymme, skulle kylvätska expanderar och springa ut ur overflow röret och på marken.
Normal bubblar
p Det är vanligt att hitta några bubblor i overflow tanken. En av funktionerna hos överströmningstank är faktiskt att avlägsna bubblor som orsakas av luft i kylsystemet. Motorfordonskylsystem tenderar att fungera mycket mer effektivt utan luftbubblor som avsaknaden av luftbubblor tillåter kylvätska att absorbera värme i en mycket snabbare takt än kylmedel som innehåller luftbubblor, vilket gör det till ett effektivare sätt att hålla din motor från överhettning.

Problem Bubblor

Även om det är helt normalt att hitta bubblor i overflow tanken medan motorn inte överhettas, kan bubblor i kylmediet vara ett tecken på en läcka i spetsen packning. För att testa om en topplockspackning problem, kontrollera varje cylinder av fordonet med en cylinder läckage testare medan motorn är avstängd. Om det finns luftbubblor under testet, är förbränningen gas läcker ut i kylsystemet och det kommer att behöva repareras. Om den lämnas obehandlad kan den leda till en blåst topplockspackning, vilket skulle kunna lämna dig strandsatta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70159.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.